Під обстріли Росії торік потрапили понад 50 складів та автоколон місії ООН в Україні

Під обстріли Росії торік потрапили понад 50 складів та автоколон місії ООН в Україні

Ексклюзив
Укрінформ
У 2023 році гуманітарна місія ООН зафіксувала понад 50 інцидентів, коли їхні склади чи автоколони з гуманітарною допомогою потрапляли під обстріли чи невибіркові атаки Російської Федерації.

Про це повідомив речник Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу в інтерв’ю Укрінформу.

«На жаль, у 2023 році було понад 50 інцидентів, які безпосередньо вплинули на гуманітарну допомогу. Здебільшого були удари по наших складах через невибіркові атаки з боку Російської Федерації. Автоколони з гуманітарною допомогою потрапляли під обстріли. Пару місяців тому конвой ООН, що їхав у Запорізьку область, потрапив під обстріл. Наші вантажівки та запаси були пошкоджені», - поінформував він.

Абреу уточнив, що російських ударів зазнавали багато неурядових організацій, які співпрацюють з ООН, а на Херсонщині були зруйновані п’ять складів неурядових організацій - чотирьох місцевих організацій та однієї міжнародної.

Читайте також: Місія ООН цьогоріч планує залучити $3 мільярди на гуманітарну підтримку України

«Склади були спалені вщент разом із життєво важливою допомогою для людей, що вкрай потребують підтримки через щоденні атаки. Вони не можуть засівати поля через забруднення мінами, системи водопостачання зруйновані, а електроенергія та газ є реальністю не для всіх. Це та підтримка, яку ми могли б їм надати», - підкреслив речник УКГС ООН.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Організації Об’єднаних Націй, цього року гуманітарної допомоги потребуватимуть понад 14,6 мільйона людей, що становить 40% населення України.

Фото: unhcr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-