Речник Сухопутних військ - про можливий наступ росіян: Харків'янам не варто хвилюватись

Речник Сухопутних військ - про можливий наступ росіян: Харків'янам не варто хвилюватись

Укрінформ
Важливих успіхів у ворога на Куп'янському напрямку немає, Сили оборони знаходяться в активній обороні, переходять до атакувальних дій, тож харків'янам не варто хвилюватись щодо можливого наступу російських військ на цьому напрямку.

Про це заявив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає Укрінформ.

“В смузі відповідальності ОСУВ “Хортиця” ворог не припиняє спроб проводити свої атакувальні дії. З початку жовтня почались активні бойові дії, ворог почав наступати в районі н.п.Синьківка - це Купя'нський напрямок. Ми розуміємо для чого він це робить, яка його мета. Відповідно за минулу добу на цьому напрямку поблизу Синьківки було відбито 5 ворожих атак. На Лиманському напрямку відбито 2 ворожих атаки. Тут ворог завдав 14 авіаційних ударів, використовуючи весь арсенал своїх літаючих тарантайок. Відповідно скидались і бомби 500 кг, і застосовувались гелікоптери вогневої підтримки, також було використано 2 дрони-камікадзе по українських позиціях”, - повідомив Фітьо.

За його словами, ворог здійснив 299 обстрілів з артилерії та мінометів різних калібрів. Проте захисникам вдалося зменшити "популяцію рашистів на території України у кількості 87 голів та взяти 3-х військовополонених”, зазначив Фітьо, додавши, що було знищено 11 одиниць військової техніки, серед яких БМП-3.

Читайте також: Росія найближчим часом може відновити наступальні операції на Харківщині - ISW

Речник вкотре наголосив, що важливих успіхів на Куп'янському напрямку у ворога немає, українські захисники знаходяться в активній обороні, намагаються покращити своє тактичне становище, переходять до атакувальних дій, і харків'янам наразі можна бути спокійними.

“Повідомлення іноземних ЗМІ про те, що будуть наступати, на цей час якихось тривожних дзвіночків для харків'ян немає”, - запевнив речник.

Також Фітьо відзначив, що кількість російських військ на кордоні та їхня кількість на Куп'янському напрямку не змінюється.

На Бахмутському напрямку, повідомив він, Сили оборони відбили 2 ворожих атаки та знищили 72 російських окупантів.

Речник також зауважив, що атакувальні дії ворога, які він розпочав ще в жовтні минулого року, не були сюрпризом для Сил оборони, тож українські захисники в зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” підготовлені до ситуації, яка склалась.

Читайте також: У розвідці прокоментували ймовірність наступу Росії на Харківщині найближчим часом

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, що успіхів на Куп'янському напрямку поблизу Синьківки ворог не мав, хоча і вів активні бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-