Ворог не атакував дронами південь країни через погодні умови - Гуменюк

Ворог не атакував дронами південь країни через погодні умови - Гуменюк

Укрінформ
Відсутність дронової атаки в операційній зоні Оперативного командування «Південь» - це наслідки погодних умов.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Відсутність дронової атаки - це також відгук, певним чином, і на погодні умови. За минулу бойову добу ворог авіацію не використовував, проте штурмові дії повернули на позначку 10+, і за минулий день вже нарахували 12 штурмових дій. Хоч ворог майже не використовував техніку, яку економить. ЗСУ вдалось знищити 2 ворожі танки та 2 бойові машини десанту», - сказала вона.

Гуменюк повідомила, що артилерійські обстріли ворог продовжує і вночі знову нагадував про себе й херсонцям, й мешканцям Антонівки.

За її словами, обійшлося без постраждалих серед мирного населення. Проте пріоритет ворога й надалі - «це обстріли фактично килимовим способом або вибірковими снарядами по житлових кварталах, по об'єктах соціальної інфраструктури».

Читайте також: Сили оборони відбили майже 40 атак на шести напрямках

«Росія надалі намагається завдати максимального клопоту комунальникам, зокрема, у питаннях забезпечення теплом, газом, світлом», - наголосила Гуменюк.

Наразі ворог зменшив активність ворожої тактичної авіації. Це також наслідок погоди та бойової роботи Сил оборони на півдні.

Як повідомлялося, на Миколаївщині через кригу на дротах знеструмлені близько 200 населених пунктів, а на Одещині - через складні погодні умови 191 населений пункт залишається без електропостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-