Білий дім обговорив з керівниками оборонних індустрій США інноваційні можливості для України

Білий дім обговорив з керівниками оборонних індустрій США інноваційні можливості для України

Укрінформ
Білий дім у понеділок провів зустріч з керівниками компаній венчурного капіталу, технологічної та оборонної промисловості, підтвердивши наміри розширити доступ України до передових американських технологій.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на представників адміністрації Байдена, передає Укрінформ.

«Розмова зосереджувалася на кількох системах, у тому числі на безпілотних літальних апаратах, на тому як протистояти БПЛА, а також на проблемах розмінування», - зауважив один із представників адміністрації.

Зустріч була скликана за ініціативи радника президента з питань нацбезпеки Джейка Саллівана. Вона мала на меті пошук можливостей, щоби допомогти Україні подолати «ключові технологічні виклики», які уповільнюють прогрес та динаміку на полі бою.

У зустрічі взяли участь ключові члени Ради нацбезпеки Білого дому, керівники оборонних компаній Fortem Aerospace, Palantir Technologies Inc., Anduril Industries Inc., компанії з виробництва безпілотників Skydio та інші. При цьому в адміністрації підкреслили, що будь-які зусилля з підтримки України будуть обмежені, якщо Конгрес не ухвалить додаткового пакету допомоги.

Читайте також: США не виявили зловживань із військовою допомогою в Україні - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Держдепартамент США підтвердив, що стратегія підтримки України залишається незмінною – вона продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно для того, щоби країна могла міцно стояти на ногах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-