Неякісні бронежилети для ЗСУ: ексзаступник міністра оборони отримав нову підозру у розтраті ₴950 мільйонів

Неякісні бронежилети для ЗСУ: ексзаступник міністра оборони отримав нову підозру у розтраті ₴950 мільйонів

Укрінформ
Правоохоронці оголосили нову підозру колишнім заступнику міністра оборони і начальнику департаменту у розтраті майже 950 млн грн на неякісні бронежилети.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про нову підозру ексзаступнику міністра оборони України, колишньому керівнику одного з департаментів МО та колишньому начальнику управління речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно з висновками судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров’я наших воїнів на передовій.

Унаслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ), ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Читайте також: У Міноборони викрили корупційну схему закупівлі боєприпасів майже на 1,5 мільярда

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомлялося, на початку лютого 2023 року ексзаступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову уже повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. ДБР йому інкримінувало лобіювання укладення договорів про постачання неякісної амуніції для потреб ЗСУ низької якості на 1 млрд грн.

2 лютого Печерський райсуд столиці обрав ексзаступнику міністра оборони Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 402 млн 600 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-