Україна зацікавлена у спільному виробництві зброї зі Швецією - Зеленський

Україна зацікавлена у спільному виробництві зброї зі Швецією - Зеленський

Відео
Укрінформ
Для України є пріоритетом спільне оборонне виробництво зі Швецією.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на щорічній національній конференції Швеції «Суспільство та оборона», передає Укрінформ.

"Україна вже зараз є і завжди буде одним із найбільш вагомих європейських донорів безпеки. Ми прагнемо, щоб і для власної безпеки, і для безпеки партнерів ми могли спиратися на найкращу зброю та техніку, які є у світі. Тому спільне виробництво зі Швецією для нас пріоритет. І я впевнений, що прийде такий день, коли ми з вами зможемо побачити відкриття в Україні першого спільного виробництва", - сказав глава держави.

Він відзначив внесок Швеції в оборонну підтримку України: надана техніка та зброя допомагає нашій державі та зберігає життя воїнів.

Зеленський зауважив, що Україна вже розпочала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією. Крім того, досягнуто домовленостей про співпрацю із Чехією, Сполученими Штатами та Німеччиною.

Президент також наголосив, що солідарність є основою безпеки у сучасному світі, що доводить український опір російському вторгненню.

"Ми бачимо, що російські агресивні амбіції можуть зупинитися лише там, де є достатня сила, щоб їх зупинити. І ми забезпечимо таку силу лише разом, солідарно, лише працюючи одне з одним, щоб зміцнити одне одного", - сказав він.

За словами Зеленського, коли нація спирається на солідарність інших, на підтримку, вона може успішно протистояти навіть значно більшому ворогу. Як приклад він навів останні масовані атаки Росії на українську інфраструктуру та населення, які вдалося відбити завдяки системам ППО та іншій зброї, яку надали партнери.

Читайте також: Україна і США домовилися прискорити спільне виробництво зброї та обмін технічними даними

Як повідомлялося, Україна та Швеція обговорюють спільну роботу у сфері інновацій, а також ймовірну передачу ЗСУ літаків Gripen.

Головнокомандувач Збройних сил Швеції зазначив, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-