Україна має нагадувати Заходу, що РФ не збирається пом'якшувати повітряні атаки - Ігнат

Україна має нагадувати Заходу, що РФ не збирається пом'якшувати повітряні атаки - Ігнат

Укрінформ
Україні потрібно раціонально використовувати те озброєння, яке постачають західні партнери.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Сьогодні залучалися мобільні вогневі групи, які є основою знищення БПЛА. Саме на них розраховуємо для того, щоб нам заощаджувати наші зенітні керовані ракети, які доволі дефіцитними є для нас при таких масованих атаках, які були 29 та 2 числа. Нам потрібно раціонально використовувати те озброєння, яке нам постачають західні партнери. На цьому зрештою ми завжди і наголошуємо", - сказав Ігнат.

Він зазначив, що через останні масовані атаки Україна витратила значні запаси ракет, але наразі йдуть переговори щодо подальшого забезпечення України тою нормою ракет, яка необхідна для відбиття повітряного нападу.

"Я не думаю, що Україна залишиться наодинці з агресором, що нам перестануть допомагати. Лише треба натякати та нагадувати Заходу, що Росія не збирається пом'якшувати повітряні напади, навпаки, вони можуть бути сильнішими", - додав Ігнат.

Читайте також: Схожі на ракети з парадів у КНДР: прокуратура показала, чим росіяни вдарили по Харкову 2 січня

Як повідомляв Укрінформ, союзники по НАТО засудили масовані ракетні атаки РФ проти України і наголосили на зобов'язанні й надалі зміцнювати оборонні спроможності України та її протиповітряний захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-