На Куп’янському напрямку росіяни знизили інтенсивність штурмів і проводять ротацію

На Куп’янському напрямку росіяни знизили інтенсивність штурмів і проводять ротацію

Укрінформ
Інтенсивність штурмів на Куп’янському напрямку порівняно з минулом тижнем зменшилася, росіяни проводять поповнення та ротацію.

Про це сказав на брифінгу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз інтенсивність штурмових атак ворога дещо знизилася, ми це фіксуємо вже три дні. Це, можливо, пов'язано з погодними умовами. І в тому числі ворог користується цим, щоб проводити поповнення, заміну підрозділів, які були значно ушкоджені нашими збройними силами. Він проводить тренування на своїй безпосередньо території, злагодження тощо”, – сказав начальник ОВА.

Читайте також: Росіяни посилили обстріли півночі Харківщини

Синєгубов наголосив, що штурмові дії на Куп’янському напрямку, як і раніше, відбуваються хвилями: після втрати боєздатності війська РФ проводять поповнення, щоб відновити атаки.

“Нічого екстраординарного або позапланового по цьому напрямку ми не фіксуємо. Так само і ми здійснюємо, скажімо так, заходи, користуючись ось такою невеличкою паузою. Але коли я кажу, що інтенсивність упала, то все одно по цьому напрямку наші воїни відбили сім ворожих атак. Тобто вони продовжуються, однак інтенсивність їх порівняно з початком тижня або минулим тижнем значно знизилася”, – пояснив очільник ОВА.

Читайте також: ППО вночі знищила 21 із 29 російських ударних дронів

Він також сказав, коментуючи матеріал The Telegraph про плани РФ щодо Харкова, що скупчення військ РФ, які можна було б задіяти для повторного наступу, біля кордонів на Харківщині не спостерігається, та ситуація може швидко змінитися.

“Скупчення (російських військ - ред.) ми не спостерігаємо, не фіксуємо. По всій лінії кордону у нас ситуація не змінилася, однак ми моніторимо її в режимі онлайн. Звичайно, наші військові вживають всіх необхідних заходів для того, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій”, - зазначив Синєгубов.

Він наголосив, що плани країни-агресора зрозумілі.

“Ми чітко розуміємо, що ворог своїх намірів щодо можливого відбиття територій, які він втратив під час звільнення восени 2022 року, не залишив. Так само, звичайно, планів щодо можливої окупації Харкова не залишив. Тому ми маємо бути до цього готові”, - зазначив Синєгубов.

Як повідомлялося, британське видання The Telegraph опублікувало матеріал, в якому з посиланням на анонімні джерела говориться, що Україна готується до повторного сухопутного наступу росіян на Харків, оскільки останнім часом посилилися удари по Харківщині. Датою ймовірного наступу вказується 15 січня.

За даними командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Сирського, в перші дні січня російські окупаційні війська продовжили інтенсивні наступальні дії на Куп’янському і Бахмутському напрямках, перегруповуються на Лиманському, агресор збільшив кількість використання техніки. Українські захисники тримають оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-