Четверо людей загинули, 92 поранених - Зеленський про наслідки ракетної атаки РФ

Четверо людей загинули, 92 поранених - Зеленський про наслідки ракетної атаки РФ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих унаслідок ранкової масштабної атаки РФ по цивільних об'єктах України.

Про це глава держави написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Зараз триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби. Понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики, поліцейські. Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким", - зазначив Президент.

Ракетна атака на Київ / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Він нагадав, що вже третю добу воїни ППО роблять неймовірну роботу, адже з 31 грудня російські нелюди застосували вже близько 170 «шахедів» і десятки ракет різних типів.

Читайте також: РФ здійснила масштабну терористичну атаку проти цивільної інфраструктури України - Шмигаль

"Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах. Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не «петріоти» та інші захисні системи", - наголосив Зеленський.

Врятовані мешканці будинку в Солом'янському районі / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

За його словами, цьогоріч Україна продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Читайте також: Командувач Повітряних сил - про масштаби ракетного удару: Ворог фактично повторив атаку 29 грудня

"Держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить", - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Росія 2 січня здійснила масштабну терористичну атаку проти цивільної інфраструктури України. Основний удар припав на Київщину і Харківщину. Били по житлових будинках. Є загиблі та постраждалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-