На півночі встановили понад 500 тисяч протитанкових мін - Наєв

На півночі встановили понад 500 тисяч протитанкових мін - Наєв

Укрінформ
На ймовірних напрямках наступу російської армії з півночі встановлено понад 500 тис. протитанкових мін.

Як повідомляє Командування Об'єднаних сил ЗС України, про це поінформував командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Укрінформ.

«З початку червня 2022 року і дотепер на основних напрямках можливого наступу противника було встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Створені протитанкові мінні поля, групи протитанкових мін. Встановлені комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугаси, міновані завали та інші. Щільність мінно-вибухових загороджень у Північній операційній зоні збільшено в 16 разів. Паралельно були встановлені невибухові загородження та підготовлені до руйнування об’єкти транспортної інфраструктури, зокрема мости та дороги», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Наєв, у рамках проведення стабілізаційної операції було здійснено інженерне обладнання рубежів оборони, що включає фортифікаційне обладнання та систему інженерних загороджень. На даний момент тривають заходи з удосконалення фортифікаційного обладнання рубежів оборони, а також обслуговування і нарощення інженерних загороджень.

Читайте також: Росія тримає у трьох прикордонних з Україною областях до 19 тисяч військових - Наєв

Також на виконання рішення Ставки Верховного головнокомандувача продовжуються роботи над фортифікаційним обладнанням позицій другої лінії за активної участі місцевих органів влади.

«Ми спільно створюємо умови для того, щоб державний кордон України в Північній операційній зоні став абсолютно непрохідним для ворожих сил. У тісній взаємодії з головами військових адміністрацій ми будуємо військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди, встановлюємо додаткові камери спостереження. Ця робота проводилася в режимі 24/7 усі 365 днів на рік», - зазначив Наєв.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ, організовано постійну взаємодію з військовими адміністраціями з питань захисту об'єктів критичної інфраструктури, зокрема встановлення додаткових фортифікаційних споруд та обладнання і збільшення кількості мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Окрім цього, як зазначив Наєв, протягом року у Північній операційній зоні, в місцях тимчасового розташування частин та підрозділів було створено умови для проведення постійної бойової підготовки. Зокрема, обладнано смуги перешкод та тактичні поля для проведення навчань з бойовою стрільбою для проведення як індивідуальної підготовку, так і у складі підрозділів з підтримкою бронетехніки. Відпрацьовуються такі елементи бойової підготовки, як евакуація пораненого з поля бою, розгортання мінометного підрозділу та підтримки вогнем піхоти у наступі, передбачені навчальні місця для обкатки танками, тренінгів з медичної підготовки та мінної безпеки. Особлива увага приділяється засобам повітряного вогневого ураження, зокрема безпілотним літальним апаратам.

Читайте також: У районах Північної операційної зони встановлюють «зуби дракона»

Також, як додав Наєв, у забезпеченні безпеки на річках та водоймах регіону важливу роль відіграє річковий дивізіон, який входить до складу сил і засобів оборони Київщини та міста Києва. Зокрема, катери, які входять до його складу, виконують завдання з патрулювання території, забезпечуючи контроль над річками, зокрема Дніпром, та іншими водоймами в регіоні. Це дозволяє вчасно виявляти та унеможливлювати можливі прояви диверсійно-розвідувальної діяльності противника.

Окрім цього, як зазначив командувач Об'єднаних сил ЗСУ, для боротьби з ворожими ДРГ з боку Росії по кордону Чернігівської та Сумської областей створено контрдиверсійні резерви. На найбільш загрозливих напрямках впроваджується використання інженерних перешкод, засоби контролю і спостереження за місцевістю та аеророзвідка.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Командування Об’єднаних сил ЗСУ, на прикордонні з Україною Росія зосередила військове угруповання у кількості 19 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-