Сили оборони відбили 29 атак на п'яти напрямках

Сили оборони відбили 29 атак на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 29 атак російської армії на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках, а також дев'ять ворожих штурмів на лівому березі Дніпра.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 29 грудня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, російські війська не полишають наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники дев'ять разів безуспішно намагалися штурмувати там українські позиції.

На сьогодні Сили оборони продовжують утримувати зайняті на лівобережжі Дніпра позиції та завдавати ворогу значних втрат.

Загалом на фронті протягом доби відбулось 31 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Українська авіація протягом доби завдала ударів по десяти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників, а також по трьох їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, три його артилерійські засоби, п'ять складів боєприпасів та ще дві інші важливі цілі загарбників.

Росіяни загалом за добу здійснили 134 ракетні і 60 авіаційних ударів та 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, лікарні, інша цивільна та промислова інфраструктури.

Читайте також: Зеленський побував на передовій біля Авдіївки

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Ударів ворожих мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Красні Лози, Залізний Міст і Блешня Чернігівської області, Степок, Запсілля, Басівка та Попівка Сумської області, Уди, Гур’їв Козачок, Красне Перше й Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім ворожих атак у районі Синьківки Харківської області. Росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону за підтримки авіації.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на Куп’янському напрямку опинилися близько 10 населених пунктів, серед них - Дворічна, Синьківка, Петропавлівка й Іванівка Харківської області.

У районі Іванівки російська армія вдарила з авіації.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість атакували населені пункти. Зокрема, авіаційних ударів ворог завдав по Макіївці, Невському й Серебрянському лісництву Луганської області, а також по Тернах і Серебрянці Донецької області.

Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Роздолівка, Верхньокам'янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку в районі Андріївки Донецької області. Російська армія намагалася відновити там втрачене положення.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Бахмутському напрямку потрапили понад 10 населених пунктів, серед них - Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки в районах Степового та Авдіївки і ще 12 - у районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Війська РФ безуспішно намагалися покращити там тактичне положення.

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Олександрополя й Новобахмутівки Донецької області. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку протягом доби потерпали від вогню ворожих мінометів й артилерії, серед них - Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російську армію в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. На позиції захисників війська РФ здійснили там п'ять безуспішних атак.

Під артилерійським і мінометним вогнем ворога на Мар’їнському напрямку перебували Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка й Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість обстріляли з артилерії й мінометів близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівку й Урожайне Донецької області.

Читайте також: Сили оборони відбили на лівобережжі Дніпра 13 штурмів

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку західніше від Вербового Запорізької області. Вогнем із мінометів й артилерії війська РФ атакували там понад 25 населених пунктів, серед них - Полтавка, Новоданилівка, Мала Токмачка, Малинівка, Кам’янське і Степногірськ Запорізької області.

На Херсонському напрямку із артилерії російська армія била по Херсону, Іванівці, Антонівка й Новотягинці Херсонської області та по Солончаках Миколаївської області.

Як повідомлялося, російські війська вночі та зранку 29 грудня завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням ударних дронів і ракет різного типу.

Протиповітряна оборона України знищила 88 запущених росіянами ракет Х-101/Х-555/Х-55 і 27 безпілотників типу Shahed-136/131.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-