Фітьо: ЗСУ цьогоріч не дозволили ворогу просунутися на захід в Донецькій, Луганській та Харківській областях

Фітьо: ЗСУ цьогоріч не дозволили ворогу просунутися на захід в Донецькій, Луганській та Харківській областях

Укрінформ
Сили оборони у 2023 році не дозволили російським окупантам просунутись на захід в Донецькій, Луганській та Харківській областях та не дали перетворити на руїни всі міста.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», коментуючи підсумки поточного року.

«Цей рік видався непростим, але все ж таки в ОСУВ «Хортиця» командувач генерал-полковник Олександр Сирський наголошує на тому, що в першу чергу ми не допустили, щоб «русский мир» прийшов далі на захід в Донецькій, Луганській та Харківській областях, щоб не перетворились на руїни всі міста, куди прийшли російські окупанти, не перетворився на руїни Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Куп'янськ та інші міста на сході. Наші військовослужбовці в смузі відповідальності Хортиці потужно тримають оборону, за кращої нагоди переходять до атакувальних дій, звільняємо нашу Україну. Думаю, що в наступному році ми зможемо максимально звільнити нашу українську землю і вигнати окупантів з неї», - наголосив Фітьо.

Читайте також: Сили оборони знищили 27 ударних дронів Shahed та 87 крилатих ракет - Залужний

Відповідаючи на питання до чого готуються на фронті Сили оборони взимку, речник відповів: «Готуємося до того, що ворог виснажиться, ми йому завдамо таких втрат, що їм відіб’ємо охоту воювати на українській землі - знищити і вигнати за межі нашої території».

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за минулу добу ліквідували 850 російських загарбників. Загалом з 24 лютого 2022 року по 29 грудня 2023 року втрати російських загарбників становлять близько 357 тисяч 520 осіб. Також знищено 5953 ворожі танки (+13), бойових броньованих машин - 11033 (+18), артилерійських систем - 8417 (+26), РСЗВ - 938 (+3), засобів ППО - 620 (+3), літаків - 329 (+0), гелікоптерів - 324 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 6539 (+36), крилатих ракет - 1620 (+0), кораблів / катерів - 23 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 11215 (+35), спеціальної техніки - 1254 (+7).

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-