Міноборони виграло міжнародний арбітраж на понад мільярд гривень

Міноборони виграло міжнародний арбітраж на понад мільярд гривень

Укрінформ
Міністерство оборони України здобуло перемогу в міжнародному арбітражі з іноземним постачальником на суму понад мільярд гривень.

Про це Міноборони повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, на початку повномасштабного вторгнення російських військ міністерство оплатило в іноземного постачальника замовлення на бронежилети та берці для Збройних сил України.

Берці надійшли влітку 2022 року з порушенням термінів постачання.

Бронежилети надходили протягом літа-зими 2022 року, але теж із порушеннями – вони не проходили балістичні випробування.

У зв'язку зі вказаними обставинами Міністерство оборони України не прийняло від постачальника його товар, направивши натомість вимогу повернути кошти та сплатити штрафні санкції.

Постачальник вимогу відомства не задовольнив. У результаті юридичною службою Міноборони був поданий позов до міжнародного арбітражу про стягнення вартості непоставлених бронежилетів, штрафних санкцій і відсотків річних.

Арбітражний трибунал ухвалив рішення – задовольнити позов. Загальна сума задоволених вимог становить понад 27 мільйонів доларів, що є еквівалентом понад одного мільярда гривень. Крім вартості товару, вона включає штрафні санкції, відсотки річних й арбітражний збір.

«Це найбільша сума з усіх арбітражів, які зараз ведуться Міноборони», – зауважили у відомстві.

Читайте також: Міноборони хоче закупити для ЗСУ понад 1000 пікапів - оголосили тендер

Згідно з рішенням міжнародного арбітражу, відсотки річних продовжують нараховуватися на вартість непоставленого товару до моменту погашення заборгованості.

Як повідомляв Укрінформ, за перші сто днів роботи нової команди Міністерство оборони України перемогло у п’яти міжнародних арбітражах із іноземними постачальниками на суму понад 900 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-