Гуменюк: На півдні ворог збільшив використання FPV-дронів з боєприпасами осколкового типу

Гуменюк: На півдні ворог збільшив використання FPV-дронів з боєприпасами осколкового типу

Укрінформ
На півдні ситуація залишається складною, ворог збільшив використання FPV-дронів з боєприпасами осколкового типу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ситуація залишається напруженою, тому що атаки ворога не припиняються і є масовані, в тому числі щоденні, ті, які постійно на собі відчувають мешканці правого берега. Тому що ворог з лівого намагається використовувати все, чим може діставати поки що. Ворог активізував використання дронів, FPV-дронів стало в рази більше. І наразі можемо зафіксувати, що використання скидів боєприпасів осколкового типу збільшилось до 40 разів. Якщо раніше ми за день фіксували 12, 17 таких скидів, то тепер - 36, і не всі підраховані ще», - повідомила Гуменюк.

Вона також відзначила, що ворог має складнощі з використанням артилерії, тому підтягує більш важку техніку типу РСЗВ для того, щоб максимально дошкуляти мешканцям правого берега.

Читайте також: Наймасованіша атака з повітря: у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі - загиблі та поранені

Вона нагадала, що через ворожу атаку ніч була неспокійною особливо в Одесі, де під обстрілами опинились багатоповерхівка та триповерховий будинок.

«Там дуже багато постраждалих, у триповерховому будинку людина загинула, ще тривають розбори завалів, рятувальна операція, 23 людям рятувальники надали допомогу, зуміли їх врятувати зі складної ситуації. Понад 20 людей вже звернулись по допомогу. Цей потік фактично не зупиняється, люди звертаються ще, оговтуючись від шоку, і продовжується фіксування злочинів росіян», - поінформувала речниця.

Відповідаючи на питання, чи варто готуватись Херсону до подібних атак, Гуменюк зауважила, що критичної зміни в тактиці ворога немає - вкотре застосовуються мішані та масовані атаки.

«Ми попереджали про те, що цілком очевидно, що, не дочекавшись холодів, як то кажуть, ворог вдався до масованих атак через те, що дійсно зараз усе одно є відчуття наближення Нового року і підготовки до свят навіть у таких важких умовах. Вирішили ще більше пригнічувати населення України, це очевидний спосіб терористичного впливу, це очевидний спосіб розбурхування суспільства», - відзначила Гуменюк.

Читайте також: Росія отримала чергову партію «Шахедів» з Ірану - Гуменюк

За її словами, наразі спостерігається зменшення активності тактичної авіації ворога на півдні, однак окупанти вишукують новий, безпечний для себе рубіж для пуску керованих авіабомб.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії з підрозділами Сил оборони знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-