Російська армія вбила в Україні 513 дітей

Російська армія вбила в Україні 513 дітей

Укрінформ
В Україні станом на ранок 28 грудня внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації загинули 513 дітей, ще 1161 дитина дістала поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Більше ніж 1674 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Станом на ранок 28 грудня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 513 дітей загинули та понад 1161 отримала поранення різного ступеня тяжкості”, - ідеться у повідомленні.

Дані не є остаточними, адже триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 497, Харківській - 304, Херсонській - 140, Київській - 129, Запорізькій - 100, Дніпропетровській - 98, Миколаївській - 97, Чернігівській - 72, Луганській - 67.

27 грудня внаслідок ворожої атаки БпЛА в селі Нерубайське Одеського району Одеської області постраждав 17-річний хлопець.

Читайте також: Восени з окупованих територій до РФ на «оздоровлення» вивезли 10 тисяч дітей - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що Росія порушила права кожної української дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-