Тарнавський назвав, чого найбільше бракує військовим на Таврійському напрямку

Тарнавський назвав, чого найбільше бракує військовим на Таврійському напрямку

Укрінформ
На Таврійському напрямку Силам оборони України найбільше бракує боєприпасів та засобів радіоелектронної боротьби.

Про це сказав командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв’ю ВВС Україна, передає Укрінформ.

«Сьогодні велика проблема – це боєприпаси різних видів і майже всіх номенклатур. Гостро дуже стоїть питання щодо боєприпасів для артилерійських систем 122 і 152 міліметрів», - сказав Тарнавський.

Він зауважив, що противник, знаючи можливості українських захисників щодо дальності ураження, розмістив свої артилерійські підрозділи на критичній відстані – там, де не можна впливати на його дії.

«Дуже швидко він розвиває засоби радіоелектронної боротьби, що унеможливлює застосування нами високоточної зброї на великій дальності. Тобто ми сьогодні маємо проблеми у наведені далекобійних боєприпасів під час ведення контрбатарейної боротьби. Особливо хочу сказати, що для боротьби з повітряним противником актуальним питанням є постачання зенітних ракетних комплексів типу Stormer, Avenger, Stinger. Тобто якщо є навіть невелика перевага в повітрі – це вже перевага противника над наземним компонентом. А в умовах значного збільшення застосування противником безпілотних літальних апаратів – зокрема FPV-дронів - є необхідність у забезпеченні наших підрозділів засобами радіоелектронної боротьби», - зазначив командувач.

Читайте також: Тарнавський не виключає, що наступного року на фронті буде ще важче

Тарнавський також наголосив, що для продовження наступальних штурмових дій хотілося б мати ті засоби, які дають можливості розміновувати ділянки місцевості.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня Сили оборони знищили на Таврійському напрямку 399 російських окупантів та 43 одиниці ворожої техніки.

Фото: ВВС Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-