Секретар оборонного комітету ВР вважає 2023 рік успішним з точки зору воєнної кампанії

Секретар оборонного комітету ВР вважає 2023 рік успішним з точки зору воєнної кампанії

Ексклюзив
Укрінформ
Нинішній рік був успішним з точки зору воєнної кампанії – українським військовим вдалося знищити сотні тисяч російських окупантів, чимало одиниць ворожої техніки, а також відвоювати море.

На цьому полковник Служби безпеки України, народний депутат від «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко наголосив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Звісно, якщо порівнювати з результатами, яких усі чекали, можна називати неуспішним цей рік, бо ми не вийшли до Азовського моря… Однак, на мою думку, 2023 рік був успішним із точки зору воєнної кампанії. Ми не втратили нові території, воюючи проти армії, яка в декілька разів перевищує нас у ресурсах. Знищили кілька сотень тисяч російських солдатів, кілька тисяч танків, багато артилерії, складів із боєприпасами", – сказав Костенко.

Він також зазначив, що Україна фактично стала першою державою у світі, яка почала активно використовувати дрони у боротьбі з ворогом, а український військово-промисловий комплекс суттєво посилився, зокрема за сприяння приватних підприємців.

Читайте також: Володимир Зеленський: Україна повинна боротися далі, українці мають боротися

"Ми відвоювали море у морської країни, яка має три флоти – Балтійський, Тихоокеанський і Чорноморський. Змусили росіян виводити свої кораблі з Криму для того, щоб вони були не вражені Україною, яка по факту на момент російського вторгнення не мала повноцінного флоту. Був один фрегат "Гетьман Сагайдачний", який лежить на дні в одному з портів. Піднімемо його, коли війна закінчиться. Наші Військово-морські сили, наша Служба безпеки, Головне управління розвідки змусили тих, хто співає "Севастополь – город русских моряков", вивести звідти свій флот і тримати його біля своїх берегів. Це досягнення", – додав секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

У цьому контексті Костенко підкреслив, що росіяни зараз повною мірою не можуть використовувати навіть свої цивільні судна. "Ми це зробили і будемо нарощувати свій вплив. Я вже не кажу про удари по російських підприємствах, які продовжуватимуться. Такі наші перемоги з військової точки зору", – зауважив він.

Секретар оборонного парламентського комітету висловив думку, що Україна реально перевиконала воєнний план на рік. "Треба оцінювати справжні військові дії, а не розмови про перемогу на телебаченні. Зважаючи на свої наявні ресурси та співставляючи з ресурсами ворога, ми зробили навіть більше, ніж могли", – підсумував Костенко.

Читайте також: На фронті дронами вражається у рази більше ворожої техніки, ніж артилерією - Костенко

Як повідомлялося, в ніч на 26 грудня українські захисники знищили в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель "Новочеркаськ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-