На фронті дронами вражається у рази більше ворожої техніки, ніж артилерією - Костенко

На фронті дронами вражається у рази більше ворожої техніки, ніж артилерією - Костенко

Ексклюзив
Укрінформ
Зараз на фронті дронами вражається в рази більше ворожої техніки, ніж артилерією.

Про це полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") розповів в інтерв‘ю Укрінформу.

"Об’єктивно, зараз на передньому краї дронами вражається в рази більше техніки, ніж артилерією. Дрони ефективніші, економніші і прицільніші у знищенні ворожої техніки, ніж снаряди, які коштують десятки тисяч доларів", – зазначив Костенко.

Він поділився, що декілька місяців тому проїхався фронтом – від сходу до півдня, спілкувався із комбригами на тему ефективності дронів у співвідношенні з артилерією. "Скажімо так, провів опитування face-to-face, запитував, скільки за останні два місяці було уражено техніки дронами, а скільки артилерією. Переважна більшість відповідали, що артилерією – нуль або одиниці, а дронами – десять, двадцять, зважаючи на напрямок. Можливо, десь інша історія. Це не означає, що артилерія втрачає необхідність на фронті, її сектор роботи чітко визначений та завжди актуальний. Я говорю тільки про ураження", – додав секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

Костенко підкреслив, що індустрія дронів в Україні дуже розвинулася. Він також зауважив, що наразі більшість дронів виробляють українські приватні підприємці. "Зараз вже держава звернула на це увагу. І ми зробимо мільйон, а може й більше, дронів, якщо держава забезпечуватиме нормальні умови для розвитку цієї сфери, а не перешкоджатиме роботі виробників зайвими бюрократичними процедурами та кримінальними провадженнями з непотрібними перевірками", – наголосив він.

Читайте також: Умєров - про дрони для армії: Виробники працюють «величезними темпами»

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступного року в Україні буде виготовлено мільйон дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-