Умєров - про дрони для армії: Виробники працюють «величезними темпами»

Умєров - про дрони для армії: Виробники працюють «величезними темпами»

Укрінформ
Міністерство оборони має на меті забезпечити військових максимальною кількістю дронів, виробники працюють "величезними темпами".

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю Суспільному, передає Укрінформ.

«Згідно з потребами зараз починаємо їх (дронів - ред.) закуповувати, виробляти, працювати з партнерами, щоб вони теж надіслали як міжнародну технічну допомогу. Всю кількість, яку озвучують і волонтери, і керівництво, ми можемо виконати», - сказав очільник МОУ.

Він наголосив, метою міністерства є забезпечення військових максимальною кількістю дронів. Після розробки плану на 2024 рік було виділено 55 мільярдів грн як перший транш на дрони для армії. Міноборони працює згідно з планом — пришвидшити і збільшити спроможність закупівлі, виробництва, окремо від уже затверджених 55 мільярдів.

Читайте також: Україна наступного року може виробити навіть більше за мільйон дронів - експерт

За словами міністра, у 2024 році закупівлею має займатися Міноборони, однак гроші переказали в Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗЗІ), яка підпорядковується Міністерству цифрової трансформації.

«Ми в цьому році, сподіваємося, це зобов’язання переведемо в Міністерство оборони. Але щоб не зупиняти, оскільки ми працюємо на спільну мету, ДССЗЗІ робила замовлення напряму у виробників», - зазначив він.

Своєю чергою виробники, за словами Умєрова, в останні місяці працюють «величезними темпами, тому що перекидання цих грошей, їх отримання, використання припало на останні місяці».

Міністр також не виключив, що з 50 тисяч дронів українського виробництва держава закупить усі 50 тисяч. «Набагато більше. Гроші тільки нещодавно були переказані і вже починаємо працювати. Тобто є, наприклад, 200+ типів дронів, є кількасот виробників — до цього часу більшість цих виробників не працювала в такій кількості, і ми почали це тестувати. Іноді дивимося політики, як це робити, дивимося, як доктринально вирішити питання застосування. Є дрони, які як FPV, є бомбери, є морські дрони — їх сотні. Ми дивимося, де і як застосовувати їх ефективніше», - зауважив міністр оборони.

Читайте також: Київщина передасть на фронт 500 FPV-дронів

Як повідомлялося, на пресконференції 19 грудня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна в 2024 році виготовить мільйон дронів для Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-