Російські війська за добу здійснили 23 штурми на лівобережжі Дніпра

Російські війська за добу здійснили 23 штурми на лівобережжі Дніпра

Укрінформ
На півдні України росіяни минулої доби здійснили 23 штурми – на лівобережжі Дніпра, але, зазнавши значних втрат, повернулися до попередніх позицій.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба ОК «Південь», передає Укрінформ.

«У зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог не припиняє спроб вогневого й інформаційного тиску на місцеве населення, здійснив 23 штурми на лівобережжі Дніпра, потужно розганяв дезінформацію про знищення систем протиповітряної оборони і сучасних винищувачів на Одещині. Зазнавши значних втрат, як бойових на лінії зіткнення, так і репутаційних в інформпросторі, противник змушений був повернутися до попередніх позицій», - зазначається у повідомленні.

За даними пресслужби, росіяни продовжують аеророзвідку, розгортання нових спостережних постів замість знищених, тиснуть артобстрілами, застосовують реактивні системи залпового вогню та використовують дрони різного типу по мирному населенню Херсонщини та прибережних громадах Миколаївщини.

За інформацією ОК «Південь», протягом минулої бойової доби РФ завдала дев'ять артобстрілів, три рази гатила по Херсону.

«Також були обстріляні Чорнобаївка, Тягинка, Комишани, Білозерка на Херсонщині, Очаків та акваторія Дніпро-Бузького лиману на Миколаївщині. Внаслідок ворожого вогневого впливу одна цивільна особа загинула та двоє поранено. Пошкоджено територію заводу, багатоповерхівку, більше десятка приватних будинків, цивільний автомобіль, газогін, високовольтну лінію електропостачання та прилеглі лінії теплопостачання», - поінформували військові.

Окремо у пресслужбі розповіли, що росіяни продовжують терор цивільного населення дроновими атаками.

«Минулої доби застосували FPV-дрони, ударний БпЛА типу «Ланцет» та дрони різних модифікацій із уражаючими функціями. Зафіксовано шість таких ударів та один скид осколкового боєприпасу по населених пунктах Саблуківка та Новоберислав Херсонської області. Люди не ушкоджені», - заявили в ОК «Південь».

Читайте також: Російські військові поступово просуваються на сході, ЗСУ утримують позиції на лівому березі - ISW

Зазначається, що корабельне угруповання російського флоту разом із ракетоносіями згорнуто і в повному складі заведено до пунктів базування: у морі не вщухає потужний шторм.

«Контрбатарейна боротьба триває: наші підрозділи стійко тримають оборону, завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, їх вогневих позиціях і тилах», - розповіли військові.

ОК «Південь» за минулу добу отримало підтвердження, що на лівому березі стало менше на: чотирьох російських військових; один танк; чотири гармати; один міномет; 11 одиниць авто-бронетехніки.

«Знищено три спостережні пункти. Дорозвідка триває», - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 22 грудня в ОК «Південь» заявили, що на півдні за добу українські військові знищили човен та пункти боєпостачання і спостереження РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-