Пам’яті військового Максима Рибецького (позивний «Риба»)

Пам’яті військового Максима Рибецького (позивний «Риба»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Він був ультрасом футбольного клубу «Динамо», який боронив Україну в складі 95-ї ОДШБр

Солдат Максим Рибецький загинув 14 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на околицях селища Зарічного на Донеччині. 

Максим народився 9 квітня 1999 року в Ніжині. Навчався у гімназії №3. Він завжди був у центрі уваги однокласників та однокласниць. Хлопець полюбляв спорт та займався дзюдо, шахами та футболом. Мав багато спортивних досягнень. Проте особливе місце в його житті займав футбол та улюблений клуб «Динамо».

«Життя віддав за Свободу та мир в Україні Максим Рибецький, мій учень, випускник Ніжинської гімназії 3. З теплом згадую хлопчика- п'ятикласника, котрий відмінно навчався, був справжнім другом, виступав на шкільній сцені. Найбільшим захопленням Макса був футбол. Він завжди був лідером гімназійної команди, успішно навчався в Ніжинській футбольній школі, грав за команди міста, мріяв про футбольну кар'єру. Життя склалось по-іншому. Максим став на захист України, нашого сьогодення і майбутнього. Велика дяка тобі, мій дорогий хлопчику! Ти  назавжди будеш в нашій пам'яті. Світла пам'ять тобі, Максиме...», - згадує вчителька воїна Людмила Приходько. 

У 2014-2016 роках хлопець навчався у ліцеї при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя. «Там також запам’ятався всім своєю товариськістю, харизматичністю, артистичністю, креативністю, спортивними досягненнями. Максим умів бути душею компанії: де він – там заряд енергії. Максима Рибецького можна сміливо назвати екстравертом – людиною, яка завжди знаходить спільну мову будь з ким, яка спрямована до людей і світу», — йдеться у повідомленні Ніжинської міської ради про загибель захисника.

Після ліцею Максим вступив до Київського національного університету технологій та дизайну. Проте згодом залишив навчання та вирішив мандрувати світом. Хлопець швидко зрозумів, що хоче повернутися додому та стати на захист України.

Так, у 2018 році підписав контракт з Десантно-штурмовими військами Збройних сил України. Відтоді війна для Максима була весь час поряд.

Повномасштабне вторгнення РФ військовий зустрів в рідному Ніжині. Щойно з’явилась можливість, "Риба" одразу доєднався до своїх побратимів на передовій. Попри все боєць ніколи ні на кого не скаржився, завжди підтримував і вселяв віру й оптимізм іншим. 

На жаль, 14 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на околицях селища Зарічного Донецької області ворожий осколок обірвав Максимове життя...

Хлопець цінував родину, кохану, друзів. Саме своїм найближчим він завжди казав: «Усе, що зараз робимо, ми робимо для вас!» Оптимістичне «Усе буде добре» лунало як підтримка для всіх, з ким розмовляв.

«Максим мужньо боронив нашу свободу від російського загарбника з 2018 року. Був командиром взводу і завжди стояв горою за своїх побратимів. Нагороджений Орденом за мужність 3 ступеня, Золотим Хрестом, Знаком доблесті ОТУ «Лиман» та ін. «Риба» з самого дитинства був частиною нашої «біло-синьої» родини. Ми приносимо співчуття родичам та близьким. Бути воїном - жити вічно! Світла пам’ять тобі, Герою!» — таким повідомленням вшанував пам’ять героя його улюблений футбольний клуб «Динамо». 

Попрощалися з воїном у Ніжині в Соборі Всіх Святих. Максима поховали на Мигалівському кладовищі.

Вічна слава і шана Герою!

Фото: офіційний сайт ФК «Динамо», NizhynNEWS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-