Сили оборони відбили 17 штурмів ворога на лівобережжі Дніпра

Сили оборони відбили 17 штурмів ворога на лівобережжі Дніпра

Дані Генштабу
Укрінформ
На лівому березі річки Дніпро в Херсонській області українські бійці стійко тримають оборону, протягом доби захисники України відбили понад пів сотні ворожих атак на інших шести напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 22 грудня, передає Укрінформ.

"Ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра, здійснив 17 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", – зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що загалом на фронті протягом доби відбулися 60 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Читайте також: ЗСУ можуть взяти під вогневий контроль важливу для логістики ворога трасу через Армянськ у Криму - Гуменюк

На тлі покращення погодних умов російські війська наростили інтенсивність застосування оперативно-тактичної авіації та квадрокоптерів типу FPV. Загарбники продовжують вести активні штурмові дії за підтримки бронетехніки, збільшили кількість авіаційних й артилерійських ударів.

Протягом доби російська армія здійснила один ракетний і 33 авіаційні удари, а також 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України та населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Українська авіація впродовж доби завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, склад його боєприпасів та два пункти управління.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Близько 20 населених пунктів на вказаних двох напрямках російська армія обстріляла з артилерії й мінометів. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Клюси, Карповичі й Леонівка Чернігівської області, Волфине, Басівка та Запсілля Сумської області, Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Мала Вовча, Землянки й Тополі Харківської області.

У районі Костобоброва Чернігівської області загарбники завдали авіаційного удару.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили вісім ворожих атак у районі Синьківки Харківської області. Прорвати оборону російські війська там намагалися за підтримки авіації.

Близько 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку росіяни атакували з артилерії й мінометів, зокрема Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій російські війська не вели, натомість завдавали артилерійських і мінометних ударів по населених пунктах. Від ворожого вогню постраждали понад 10 міст і сіл, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили вісім ворожих атак біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Із авіації російська армія била по районах Катеринівки й Торецька Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на цьому напрямку опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили 17 ворожих атак східніше від Новобахмутівки, Степового й Авдіївки та ще 16 – у районах Первомайського та Невельського Донецької області.

У районі Ласточкиного Донецької області росіяни вдарили з авіації.

Від вогню російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку цієї доби потерпали близько 10 населених пунктів, серед них – Керамік, Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Яснобродівка і Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати російські війська в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області. За підтримки авіації загарбники здійснили на тамтешні позиції українських захисників чотири безуспішні атаки.

Удари російської авіації зафіксовані також неподалік від Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області.

Ворожих обстрілів із мінометів й артилерії на Мар’їнському напрямку зазнали Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Костянтинівка та Катеринівка.

На Шахтарському напрямку захисники України відбили атаку російських військ західніше від Старомайорського Донецької області. Під вогонь ворожих мінометів й артилерії там потрапили близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Благодатне та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили всі ворожі атаки західніше від Вербового і Роботиного Запорізької області. Російська армія намагалася там витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

Біля Роботиного й Оріхова загарбники завдали авіаударів, артилерійським і мінометним вогнем атакували близько 20 населених пунктів, серед них – Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Малі Щербаки і Кам'янське Запорізької області.

Читайте також: У загарбників немає шансів «повернутись» у Херсон - Гуменюк

На Херсонському напрямку російські війська обстріляли з артилерії Херсон, Львове, Тягинку й Іванівку Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. У районі Кринок Херсонської області росіяни вдарили з авіації.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня на південному напрямку українські захисники знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-