Ворог не має жодних шансів: Терехов про статтю Bild про наміри РФ захопити Харків у 2026 році

Ворог не має жодних шансів: Терехов про статтю Bild про наміри РФ захопити Харків у 2026 році

Укрінформ
Харківський міський голова Ігор Терехов прокоментував матеріал німецького таблоїду Bild про наміри РФ до кінця 2026 року окупувати Харків, він вважає, що влада та Збройні сили цього не допустять.

Про це Терехов написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.  

Він зауважив, що не може промовчати, коли мережами шириться публікація про плани росіян, оскільки йдеться про майбутнє кожного, хто живе в місті, та кожного, хто планує повертатися.

“Так ось - Харків ніхто і ніколи не здасть! Ворог не має жодних шансів на успіх у своїх планах. Це було чітко зрозуміло ще у 2014 році, а потім це остаточно підтвердив 2022 рік. Держава, місцева влада, Збройні сили України, волонтери - усі разом роблять і робитимуть усе можливе для захисту нашого міста і наших людей”, - наголосив Терехов.

Читайте також: Кремль повернувся до старої риторики щодо України: в ISW прокоментували заяви Путіна

Як повідомлялося, видання Bild опублікувало матеріал, в якому з посиланням на анонімні джерела та розвідку стверджується, що РФ планує до кінця 2024 року захопити всю Донецьку та Луганську області, а також територію до річки Оскіл на Харківщині, у 2025-му і 2026 роках захопити значні частини Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, зокрема і місто Харків, а також території на схід від Дніпра протягом наступних 36 місяців.

В ISW підсумували, що такі плани РФ можуть відповідати її наміру вести тривалу війну. В інституті зазначають, що зараз російське військове командування працює на формування стратегічних резервів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-