На Куп’янському напрямку військові РФ масово хворіють на «мишачу лихоманку» - розвідка

На Куп’янському напрямку військові РФ масово хворіють на «мишачу лихоманку» - розвідка

Укрінформ
На Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російської армії зафіксований спалах вірусного захворювання, відомого як «мишача лихоманка».

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

«Мишача лихоманка» передається людині від гризунів. Зараження відбувається через прямий контакт зі збудником, а саме внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптомами хвороби є сильний головний біль, підвищення температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудота і блювання по декілька разів на день.

Таке захвороювання вражає нирки. Як наслідок, заражений відчуває інтенсивний біль у попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

За інформацією розвідки, скарги на лихоманку від особового складу, задіяного у війні проти України, російське командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях.

До того ж на першому етапі перебігу ця хвороба нагадує звичайний грип.

Читайте також: Росіяни намагаються зберегти техніку та водночас не шкодують піхоту - військові

«У підсумку – «мишача лихоманка» значно знизила боєздатність російських «щурів», – зауважили у відомстві.

На цей час у підрозділах російських військ, згідно з даними ГУР, зростає невдоволення через повну відсутність медичної допомоги й неналежне забезпечення зимовими речами.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією британської розвідки, солдати з російських підрозділів «Шторм-Z» і подібних угруповань повертаються до виконання бойових завдань із незагоєними ранами та навіть після ампутацій кінцівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-