Сили оборони відбили 78 атак на шести напрямках

Сили оборони відбили 78 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 78 ворожих атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 18 грудня. 

На лівому березі річки Дніпро в Херсонській області Сили оборони України продовжують утримувати свої позиції та завдавати російським військам вогневого ураження.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 92 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні держави залишається складною.

Силами та засобами протиповітряної оборони України цієї доби знищена керована ракета ворога Х-59.

Російські загарбники протягом доби здійснили один ракетний і шість авіаційних ударів, а також 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Вогнем із мінометів й артилерії російська армія атакувала на вказаних двох напрямках понад 25 населених пунктів, зокрема Волфине, Юнаківку, Садки й Миропільське Сумської області, Бологівку, Строївку, Кам’янку й Тополі Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки біля Синьківки та східніше від Петропавлівки Харківської області. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників тут перебували близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Ковалівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку війська РФ безуспішно намагалися прорвати оборону українських захисників. Десять ворожих атак Сили оборони відбили в районах Макіївки Луганської області, східніше від Тернів та Спірного Донецької області.

Від ударів російських мінометів й артилерії на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 17 ворожих атак поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Близько 10 населених пунктів на цій ділянці фронту потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російської армії, серед них – Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Курдюмівка Донецької області.

Читайте також: На Бахмутському напрямку наразі знаходиться 62 тисячі російських військових

На Авдіївському напрямку українські захисниками відбили дев'ять ворожих атак у районах Авдіївки та ще 13 – біля Сєверного, південніше від Тоненького, Первомайського й Невельського Донецької області.

Від ударів російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали близько 15 населених пунктів, зокрема Суха Балка, Новобахмутівка, Очеретине, Авдіївка, Бердичі та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати війська РФ поблизу Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації російська армія здійснила там 12 безуспішних атак.

Із артилерії й мінометів загарбники вдарили по Красногорівці, Георгіївці, Мар’їнці, Побєді й Новомихайлівці.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість здійснили артилерійські й мінометні обстріли близько 10 населених пунктів, серед яких – Богоявленка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне й Урожайне Донецької області.

Читайте також: На Лимано-Куп’янському напрямку Росія втратила з початку грудня понад 7000 військових

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили 13 ворожих атак західніше від Новопокровки та Роботиного Запорізької області. Із артилерії й мінометів війська РФ тут завдали ударів по близько 25 населених пунктах, зокрема по Новоданилівці, Оріхову, Новоандріївці, Малих Щербаках, П’ятихатках і Плавнях Запорізької області.

На Херсонському напрямку під артилерійським вогнем російської армії опинилися Чорнобаївка Херсонської області та цивільні об’єкти Херсона.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський заявив, що українські війська на передовій стикаються з нестачею артилерійських снарядів та згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-