На фронті протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення

На фронті протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 16 грудня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області українські захисники утримують свої позиції та продовжують завдавати російським військам вогневого ураження.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала ударів по 21 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ уразили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, два засоби протиповітряної оборони, 12 артилерійських засобів, два склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також: Ворог безуспішно наступав на семи напрямках, за добу - 82 зіткнення

Ворог завдав три ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Загалом на фронті протягом доби відбулось 71 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Бологівка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Залізний Міст, Грем'ячка Чернігівської області; Нововасилівка, Хлібороб, Баранівка, Волфине, Грабовське, Попівка Сумської області; Уди, Козача Лопань, Стариця, Вовчанськ, Тополі Харківської області.

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 1090 російських загарбників та 14 танків

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога біля Синьківки Харківської області, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону українських військ. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах Іванівки, Піщаного та Берестового Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Ковалівка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ. ЗСУ відбили три атаки ворога східніше Тернів Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Терни, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили вісім атак ворога поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Загарбники завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Міньківка, Дружба, Нью-Йорк Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Маркове, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 17 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 10 - в районах Невельського та Первомайського Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Очеретине Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Ласточкине, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут ворог, за підтримки авіації, здійснив 9 безуспішних атак на позиції українських захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 10 населених пунктів, серед них Пречистівка, Урожайне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 10 атак ворога західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка Запорізької області.

Читайте також: Ворог перекидає резерви штурмових батальйонів на Куп'янський напрямок - Фітьо

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали Іванівка, Антонівка, Олександрівка і обласний центр.

Як повідомляв Укрінформ, на Запорізькому напрямку прикордонники знищили ворожу вогневу позицію.

Фото: Генштаб \ ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-