Ворог перекидає резерви штурмових батальйонів на Куп'янський напрямок - Фітьо

Ворог перекидає резерви штурмових батальйонів на Куп'янський напрямок - Фітьо

Укрінформ
Наразі ворог веде активні штурми з метою захоплення Куп’янська Харківської області - важливого логістичного центру, який може стати плацдармом для наступу на захід, в сторону неокупованої України.

Про це заявив начальник служби зав’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Фітьо зауважив, що ворог зараз перекидає туди резерви штурмових батальйонів, щоб таким чином компенсувати втрати.

За його словами, втрати ворога там достатньо серйозні.

«Зокрема, було ліквідовано 258 росіян та знищено 14 одиниць військової техніки ворога, серед яких 3 танки. Позавчора, 14 грудня, ЗСУ знищили 9 танків та 10 БМП», - повідомив речник.

Він уточнив, що ворог активно використовує для наступу як техніку, так і людський ресурс. «Звичайно техніку більше бережуть, а людський ресурс для них ролі не відіграє. Кидають своїх людей на штурми, розвідку боєм та просто «м'ясні штурми», - додав Фітьо.

Він зауважив, що уся смуга відповідальності угруповування «Хортиця» є активною, усюди ворог намагається атакувати. На Лиманському напрямку відбито 5 атак ворога, а на Бахмутському - 18 ворожих атак. Речник зауважив, що за добу ворог загалом на цих напрямках здійснив 318 обстрілів. Вдалось знищити 109 російських окупантів за минулу добу на цьому напрямку, зазначив він.

Читайте також: Довкола Купянська на Харківщині зводять кільцеву лінію оборони

Як повідомлялось, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 грудня 2023-го ліквідували близько 344 тисяч 820 російських загарбників, 930 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-