Це не про кризу: Зеленський прокоментував заяви генералів США про доцільність тримати оборону

Це не про кризу: Зеленський прокоментував заяви генералів США про доцільність тримати оборону

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, коментуючи заяви генералів США про доцільність для України зараз тримати оборону і утримати лінію фронту, що мова йде не про кризу, а про складнощі ведення операцій у зимовий період.

Про це він сказав на спільній пресконференції в Осло з лідерами Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії та Ісландії за підсумками саміту Україна – Північна Європа, передає Укрінформ.

«Це не про кризу, а про зиму, бо взимку завжди уповільнюються ті чи інші операції, особливо військові: контрнаступальні чи оборонні. Зараз мова йде про оборону на сході України, де зосереджена основна військова сила Росії і куди Росія надіслала чергову партію військових. Ми вже говоримо про сотні тисяч російських військових. Тому найголовніше наше завдання зараз – стримувати їх там і знищувати», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський: Україна не може програти у війні з Росією, бо держава - це все, що в нас є

Водночас він зауважив, що усі зараз відзначають значні успіхи України у Чорному морі, де розблокували рух і потіснили флот РФ. «Це успіх і треба готуватись до наступних операцій», - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після свого візиту до США. Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції він обговорив на саміті Україна – Північна Європа посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Як зазначається у статті The New York Times, у США вважають, що ЗСУ мають зосередитися на обороні, нарощуванні сил та підготовці до затяжної війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-