Російська пропаганда й далі поширює фейки про хімічну зброю - Лещенко

Російська пропаганда й далі поширює фейки про хімічну зброю - Лещенко

Укрінформ
Російська пропаганда продовжує поширювати фейки про використання хімічної зброї і про те, що начебто Україна сама спровокувала війну.

Про це розповів на брифінгу радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, розвінчуючи фейки російської пропаганди.

"На російських пропагандистських каналах знову лунає теза про хімічну зброю, яку начебто намагається використати Україна. Ця теза лунає з вуст одного з керівників Міністерства оборони РФ Ігоря Кирилова", - сказав Лещенко.

За його словами, російський представник, зокрема, розповідає, що партію хімічних речовин Україна закупила у Німеччині в жовтні-листопаді цього року. "Це абсолютна нісенітниця, і усі ці фейки російської пропаганди розвінчували самі російські вчені ще у перший місяць повномасштабного вторгнення. Звичайно, це повна неправда", - наголосив радник керівника ОП.

Читайте також: Пропагада РФ просуває тезу про начебто зміну влади в Україні, щоб розхитати суспільство - Лещенко

Серед інших фейків роспропаганди, за словами Лещенка, є те, що начебто сама Україна спровокувала цю війну або навіть напала на Росію.

"Намагання російської пропаганди представити ситуацію так, що начебто Росія не мала іншого виходу, аніж напасти на Україну - це одна з тих тез, яку вони розкручують уже два роки. Але історична правда вказує на геть інше - саме Росія напала на Україну спочатку у 2014 році, коли Україна мала нейтральний статус, а потім у 2022 році. І російська пропаганда просто ламається, коли наводиш реальні факти з української історії", - зазначив радник керівника ОП.

Крім цього, він розповів про останній з фейків російської пропаганди, що начебто в Україні зменшується підтримка українського керівництва. За словами Лещенка, це все брехня, адже підтримка українського Президента залишається незмінною протягом всієї осені і становить близько 75% за різними соціологічними джерелами.

Як повідомляв Укрінформ, Росія постійно поширює різноманітні фейки про ситуацію в Україні, які дедалі більше стають абсурдніші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-