У ЗСУ нині служать до чотирьохсот угорців - Шандор

У ЗСУ нині служать до чотирьохсот угорців - Шандор

Укрінформ
У ЗСУ нині служать до чотирьохсот угорців, 32 військовослужбовці угорської національності загинули на фронті.

Про це професор Федір Шандор повідомив під час пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ «Ми різні, ми рівні, ми єдині» – як національні меншини (спільноти) та корінні народи України протистоять російській агресії», передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі в Збройних силах України служать 394 угорці у складі 12 бригад. 32 загинули", - сказав Шандор.

Він наголосив, що представники угорської громади, як і всі громадяни України, нині борються за європейські цінності разом із усіма.

"Ми також відчуваємо підтримку угорського народу — громадських організацій, міських голів конкретних міст, починаючи від столиці Будапешта й закінчуючи прикордонною Загоню. Це понад 104 мільйони гривень допомоги, яку зібрали для військових ЗСУ угорці", - зазначив Шандор.

Читайте також: «Професор з окопу» пропонує створити біля Ужгорода парк на честь загиблого бійця ТрО

За його словами, зараз на фронт передають від угорців дрони, тепловізори, оптичні приціли та прилади нічного бачення, професійні рятувальні жилети, фліски, одяг, теплі шкарпетки.

Ця допомога від угорців адресована морським піхотинцям на Херсонщину.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба особисто зустрінеться у Брюсселі з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-