Ворог намагається наступати поблизу Авдіївки як на півдні, так і на півночі - військові

Ворог намагається наступати поблизу Авдіївки як на півдні, так і на півночі - військові

Укрінформ
Російські війська активізували наступ на Авдіївському напрямку. Окупанти намагаються йти поблизу Авдіївки як на півдні, так і на півночі.

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Учора ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Активно застосовує авіацію, керовані авіабомби. За добу здійснив 15 авіаударів, 610 артилерійських обстрілів», - сказав речник.

Загалом в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за добу зафіксовано 72 бойових зіткнення – майже всі на Донеччині. Це дуже багато, додав речник.

"Окупанти намагаються йти поблизу Авдіївки як на півдні, так і на півночі. За добу знищено 11 російських танків, 15 інших бронемашин. Жорсткі бої тривають. Наші воїни стійко тримають оборону", – додав Штупун.

Він повідомив, що на Донеччині ворог втратив за добу майже 400 осіб, фіксуються випадки, коли РФ кидає свій особовий склад без екіпірування, «який змушений знімати засоби захисту з поранених і мертвих окупантів".

Минулої доби зафіксовано близько 50 штурмових дій, які йшли одночасно на всіх напрямках, наголосив Штупун і додав, що ворог ще має достатньо людського ресурсу, кидає в бій багато бронетехніки, а тому не слід його недооцінювати. Також, за словами речника, найближчі цілі ворога незмінні – захопити Авдіївку та Мар'їнку.

«Ми завдаємо ворогу втрат, але ворог весь час експериментує. Ми відбиваємось наразі. І сподіваємось, що активність ворога скоро стихне», - сказав речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 11 грудня 2023 року ліквідували близько 339 тисяч 850 російських загарбників, і 1030 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-