У СБУ розповіли про ліквідацію штабу окупантів під час оборони Києва

У СБУ розповіли про ліквідацію штабу окупантів під час оборони Києва

Укрінформ
Спецоперація Служби безпеки України зі знищення на Поліссі в березні 2022 року тилового пункту управління військ російських окупантів сприяла обороні столиці та області.

Деталі спецоперації представлені у фільмі «Лігво ворога. Ліквідація» з документального циклу «СБУ. Спецоперації перемоги», передає Укрінформ.

«Це була перша така диверсійна робота з використанням артилерійських сил. Вдале, якісне, диверсійне відпрацювання СБУ разом із артилеристами ЗСУ є прикладом того, що разом — ми сила. Воно посприяло обороні Київщини. Ми відбили ворога, і він був змушений відступати з території України», — розповіву фільмі голова СБУ Василь Малюк.

Зазначається, що у штабі розташовувалось керівництво російських військ, які наступали на Київ. Також окупанти зберігали поруч велику кількість техніки, боєприпасів і палива. Цей логістично-управлінський центр і став ціллю Служби безпеки.

Читайте також: Президент відзначив 12 військових, які проявили себе у боях на фронті

Щоб вразити об’єкт, спецпризначенці СБУ непомітно доставили артилерію у так звану сіру зону, впритул до російських позицій. Важкі 152-мм гармати перекидали на диверсійному рейді у безпосередній близькості до ворога.

«Це була зухвала операція. По суті, за декілька кілометрів від ворога хлопці готували позиції для роботи нашої артилерії», — зазначив голова СБУ.

Як повідомляється, завдяки успішному артилерійському відпрацюванню командний пункт загарбників було знищено. Спецоперація була реалізована СБУ у взаємодії із 44 артилерійською бригадою ОК «Захід» ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-