Ударами по Зміїному РФ хоче показати свій контроль у Чорному морі - британська розвідка

Ударами по Зміїному РФ хоче показати свій контроль у Чорному морі - британська розвідка

Укрінформ
Росія вдається до ризикованих ударних операцій на острові Зміїний, щоб продемонструвати свій вплив та контроль у Чорному морі.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

5 грудня російський тактичний бомбардувальник Су-24М ВМС Росії, ймовірно, був збитий українською ракетою «земля-повітря» над північно-західною частиною Чорного моря у районі острова Зміїного.

Екіпаж бомбардувальника із двох осіб, ймовірно, загинув, а розташування та умови операції зробили б пошуково-рятувальну місію «надзвичайно складною» для РФ, йдеться у зведенні.

Експерти розвідки зазначають, що з літа 2023 року Росія продовжує виконувати ударні операції по острову, навіть якщо це пов’язано із високим рівнем ризику для екіпажів.

На думку аналітиків, це спричинено прагненням Росії продемонструвати свій вплив та контроль у Чорному морі, оскільки Зміїний став «символом українського опору».

Читайте також: Українські військові в районі острова Зміїний збили російський бомбардувальник Су-24М

Попри те, що обидві сторони продовжують зазнавати регулярних втрат бойової авіації, українська система ППО продовжує суттєво обмежувати ефективність російської тактичної авіації, вважають у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що з нового набору офіцерів в Академії генштабу РФ понад 60% військовослужбовців мають бойовий досвід, здобутий в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-