Спільне виробництво бронетехніки України з Rheinmetall - експерт прогнозує більш як 5 машин щомісяця

Спільне виробництво бронетехніки України з Rheinmetall - експерт прогнозує більш як 5 машин щомісяця

Укрінформ
В уряді оголосили про запуск в Україні виробництва бронетехніки спільно з Rheinmetall. Цей оборонний концерн виготовляє багато всього різного, крім авіації. Йдуть розмови про початок спільного виробництва озброєння між Німеччиною, зокрема Rheinmetall і Україною у 2024 році.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Українського Радіо розповів, що концерн Rheinmetall буде орендувати ті потужності, які є на сьогодні в Україні. 

Там зазначили, що об'єкти в Україні так побудовані і захищені, що не доведеться переживати за безпеку. Якщо ж виробництво запуститься у 2024 році, то до кінця 2024 року Україна отримає перші партії. 

"Важко сказати, яка це буде кількість. Але плани амбітні. І вони виходять за межі 5 машин на місяць. Цифри озвучуються більші. Все залежатиме від того, наскільки виробництво швидко запуститься".

В основі всього стоїть віра та воля до боротьби і перемоги. А зброя є похідною, тим інструментом, без якого не досягнути цілей у війні, наголосив Мусієнко. І ця зброя має бути сучасною і технологічною, її має бути багато. Тому виходом із ситуації експерт бачить технологічну перевагу. "Ми не говоримо про кількісний паритет, який має ворог за мобілізаційним потенціалом. Коли йде контрбатарейна боротьба правого і лівого берега Херсонщини, то наша артилерія західного зразка має перевагу на 2-3-4, іноді 5 км у дальності. Це дає можливість вражати ворога меншою кількістю снарядів. І ми при цьому можемо бути невразливими для засобів дії снарядів ворога і його артилерії. Натомість можемо вражати його дуже ефективно". 

Читайте також: Rheinmetall наступного року планує запустити виробництво бронетехніки в Україні

За словами експерта, зараз йде концентрація на те, щоб наростити виробництво, оскільки оборонна промисловість Європи в попередні роки була в ненайкращому стані. І зараз це все відновлюється і запускається. 

А також забезпечити технологічно перевагу за рахунок певних інноваційних та технічних рішень, тих рішень, які працюють зі штучним інтелектом. На цьому тлі працюють як західні, так і українські компанії, підкреслив експерт. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше найбільший німецький збройний концерн Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько 142 мільйони євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-