На знищення «Шахедів» переважно націлені мобільні вогневі групи - Ігнат

На знищення «Шахедів» переважно націлені мобільні вогневі групи - Ігнат

Укрінформ
На знищення ударних БпЛА типу Shahed, які Росія запускає по Україні щоночі великою кількістю, переважно націлені мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України, що вже довели свою ефективність.

Про це речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

«У нас зараз робота найбільше спрямована на мобільні вогневі групи. Розуміємо, чому це робить вище військове керівництво, який запас є керованих ракет, які ми отримуємо щоразу від наших партнерів для західних комплексів. Тому збиття саме ударних БПЛА, якими атакують сьогодні щоночі десятками, покладена на мобільні вогневі групи, які створені у всіх Силах оборони. І нарощування їх спроможності (мета - ред.)», - сказав Ігнат.

За словами речника, мобільні групи є ефективними та мають бойовий досвід. Це дозволяє Україні показувати той результат, який є у боротьбі із дронами-камікадзе.

Читайте також: Росіяни атакували «Шахедами» Чугуїв і Борову на Харківщині, є постраждалий

Як повідомлялося, вночі російські загарбники атакували ударними безпілотниками з двох напрямків – Курська область та Приморсько-Ахтарськ (РФ). Також ворог завдав удару зенітними керованими ракетами С-300, які спрямував по цивільних об’єктах Донецької та Херсонської областей. Усього були зафіксовані 17 ударних БпЛА типу Shahed і шість зенітних керованих ракет С-300. У результаті бойової роботи знищені десять дронів у різних регіонах України.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-