Президент подякував канцлеру ФРН за черговий пакет оборонної допомоги

Президент подякував канцлеру ФРН за черговий пакет оборонної допомоги

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Німеччині та канцлеру ФРН Олафу Шольцу за черговий оборонний пакет допомоги, а також за виконання домовленостей щодо посилення української протиповітряної оборони.

Слова вдячності глава Української держави висловив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Хочу окремо відзначити Німеччину – німецьку допомогу нашому захисту, нашим діям», - зазначив він.

Відео: ОП

Зеленський висловив вдячність за чітке виконання домовленостей щодо ППО для України, «щодо посилення нашого повітряного щита».

Президент України відзначив, що «це порятунок тисяч українських життів» та реально сильний результат двосторонньої співпраці з канцлером Шольцом та з усіма в Німеччині, хто підтримує захист життя й панування міжнародного права.

«Є і черговий оборонний пакет, зокрема це дуже потрібні снаряди для артилерії, калібр 155. Дякую, Олафе!», - резюмував глава держави.

Читайте також: У Німеччині друга група українських військових пройшла навчання на Patriot

Як повідомляв Укрінформ, уряд Німеччини відправив до України новий пакет військової допомоги.

Згідно зі списком, Україна ще отримала 3 840 снарядів 155-мм калібру, 250 наборів із матеріалом для підривання, два авто для захисту кордону, одну мобільну антенно-щоглову систему, 25 лазерних далекомірів та п'ять систем виявлення дронів.

Також у новий пакет допомоги від Німеччини увійшли чотири тягачі 8x8 HX81 і 4 напівпричепи, 8 вантажівок моделі Zetros, три транспортні засоби (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-