У Білорусі зараз немає ударних груп армії РФ - Сили оборони

У Білорусі зараз немає ударних груп армії РФ - Сили оборони

Укрінформ
Російські війська досі присутні на території Білорусі, однак Збройні сили України поки не фіксують створення там ударних формувань.

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх, передає Укрінформ.

«На кордоні з Білоруссю не виявляється зараз ознак створення ударних угруповань військ противника. Відтак обстановка на кордоні залишається контрольованою. Збройні сили України – і частини, і формування – уважно слідкують за переміщенням і активністю ворога на протилежній території», – сказав він.

Повх розповів, що наразі на білоруському кордоні залишаються зв’язківці та персонал аеродромів. А підрозділів, які можуть використовуватися для наступу, немає. Йдеться, зокрема, про танкові чи піхотні формування, каже він.

Читайте також: У легіоні «Свобода Росії» розповіли про операції на території РФ

«Російські війська продовжують перебувати на території Білорусі в поточний конкретний момент в невеликій кількості. Це особовий склад кількох передавальних вузлів зв’язку і аеродромна обслуга. Що стосується піхотних підрозділів, танкових підрозділів, тобто частин і підрозділів, які можуть створювати реальну військову загрозу для України, формування таких підрозділів зараз не виявлено», – заявив речник.

Ті війська, які раніше дислокувалися на території Білорусі, були перекинуті на схід і південь України, розповів військовий.

«Їх перекидали на найбільш загрозливі напрямки на сході та півдні України. Росія використовувала білоруські полігони в якості тренувальних центрів, а склади і запаси білоруських Збройних сил – в якості донора для своїх збройних сил і формувань», – розповів Повх.

Як повідомлялось, Білорусь і РФ продовжили спільні військові навчання щонайменше до 3 грудня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-