Навчання українських військових у Чехії продовжили на наступний рік

Навчання українських військових у Чехії продовжили на наступний рік

Укрінформ
Палата депутатів Чехії (нижня палата парламенту) схвалила пропозицію чеського уряду про продовження навчання українських військових на території країни у наступному році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

Схвалення пропозиції уряду дозволить залишатися в Чехії не лише військовим із України, а й військовослужбовцям із країн ЄС та НАТО. Інструктори із держав-членів Альянсу також зможуть тренувати українських військових у Чехії.

Умовою продовження навчання є те, щоб кількість військовослужбовців іноземних армій на території країни не перевищувала 800, як це було минулого року.

Зазначається, що за продовження підготовки українських військових у Чехії проголосували 129 депутатів із 150-ти, тоді як для схвалення рішення потрібно було не менше 101 голосу. Глава депутатського опозиційного руху «Свобода і пряма демократія» Радим Фіала разом із десятьма депутатами-членами його партії безуспішно намагалися відхилити продовження військових навчань.

Читайте також: У Пентагоні розповіли про навчання українських пілотів на F-16

Міністр оборони Яна Чернохова повідомила політикам, що близько 3500 українських військових вже пройшли навчання в Чехії, а ще 500 пройшли тренінги у чеських інструкторів у Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Сенат Чехії (верхня палата парламенту) продовжив дію мандату на здійснення підготовки українських військовослужбовців до кінця 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-