Ракети, міномети та авіація: ворог за добу атакував 11 областей України

Ракети, міномети та авіація: ворог за добу атакував 11 областей України

Укрінформ
Російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 29 листопада.

У Хмельницькій області вночі працювали сили протиповітряної оборони. Інформація про потерпілих і травмованих не надходила. Дані уточнюються.

Внаслідок атаки в Шепетівському районі пошкоджено приміщення агропідприємства. Усі відповідні служби працюють.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив три обстріли, зафіксовано 64 вибухи. Агресор із мінометів обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі росіяни здійснили 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів. Зафіксовано 9 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Дружбівська та Зноб-Новгородська громади. Попередньо, без наслідків.

Вчора протягом дня загарбники здійснили 22 обстріли, зафіксовано 106 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Юнаківська, Білопільська, Хотінська, Великописарівська, Есманська, Середино-Будська та Свеська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілів троє людей загинули, серед них 7-річна дівчинка, яка від отриманих травм померла в лікарні. Також троє людей поранені. Пошкоджено 7 приватних будинків, багатоквартирний будинок та приватний магазин.

Читайте також: Ворог кілька разів за день атакував Нікопольський район, пошкоджені будинки і підприємства

У Білопільській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок та мікроавтобус.

У Запорізькій області минулої доби росіяни завдали 153 удари по 26 населених пунктах.

Зокрема, 111 артобстрілів припали по території Оріхова, Білогір'я, Затишшя, Новоселівки, Чарівного, Новоандріївки, Степногірська, Кам'янського, П'ятихаток, Лобкового, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Крім того, загарбники завдали 2 ракетні удари по Запоріжжю, здійснили 30 атак із застосуванням БпЛА на Гуляйполе, Новоданилівку, Новодарівку, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне, Полтавку, Степногірськ і Малі Щербаки, 8 разів обстріляли з РСЗВ Залізничне, Мале Токмачку, Верхню Терсу та Роботине, а також обстрілювали авіаційними снарядами Роботине й Новодарівку.

До ОВА надійшло 10 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Внаслідок ракетного удару по Запоріжжю постраждала 25-річна жінка та 39-річний чоловік. У Степногірську дістали поранення чоловіки 38 та 58 років. Атака ворожого дрону-камікадзе забрала життя 67-річної жительки Степногірська.

У Дніпропетровській області вночі агресор з важкої артилерії обстріляв Нікопольщину. Загиблих та постраждалих немає.

Вчора внаслідок ранкового обстрілу загинула людина у Нікополі, ще двоє поранені. Згодом росіяни скерували на місто дрони-камікадзе. Постраждав 43-річний чоловік.

Загалом Нікопольщина пережила за день з десяток атак. По районному центру та Марганецькій громаді ворог бив з важкої артилерії. Поцілив й кількома БпЛА.

Пошкоджено адмінбудівлю, комунальне та два промислові підприємства, три багатоповерхівки і 13 приватних будинків.

В одному з будинків через обстріл зайнялася квартира. Також побито 7 автомобілів. Пошкоджено лінії електропередач і газопроводи.

Ввечері в області працювала протиповітряна оборона. Знищено 8 безпілотників в Павлоградському, Новомосковському, Криворізькому та Дніпровському районах.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Гранів Харківського району, Стариця, Плетенівка, Землянки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку агресор вів безуспішні штурмові дії біля Синьківки та Петропавлівки, де Сили оборони відбили 5 атак. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Іванівки та Степової-Новоселівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове.

Вчора внаслідок удару КАБ по Подолах Куп'янського району пошкоджено два приватні домоволодіння та заклад освіти.

Внаслідок удару КАБ по Курилівці Куп'янського району зруйновано приватний будинок, ще два будинки пошкоджено.

Читайте також: Війська РФ за добу завдали 153 удари по Запорізькій області - один загиблий, четверо поранених

Внаслідок артилерійського обстрілу Вовчанська Чугуївського району пошкоджено 10 приватних гаражів, крамницю, двоповерхову комерційну будівлю, частково зруйновано будівлю супермаркету «Сочава». Також пошкоджено двоповерхову будівлю, будівлю супермаркету ТОВ «АТБ-Маркет» та будівлю Вовчанської військової адміністрації.

У Невському Луганської області вчора після ворожих обстрілів пролунало 35 вибухів. За попередньою інформацією, без постраждалих. Також агресор відкрив вогонь по території Серебрянського ліса.

За добу росіяни здійснили 138 обстрілів Луганщини, випустили 549 снарядів.

У Донецькій області минулої доби під вогнем загарбників перебували Авдіївка, Торецьк, Покровськ, Костянтинівка, Північне, Нью-Йорк, Іжевка, Новоукраїнка, Петрівка, Щербинівка, Бердичі. Пошкоджено 16 житлових будинків, з них два багатоквартирні, аптечний пункт, дві будівлі шахти, 23 цивільні автомобілі, будівлю «Фенольного заводу» та три гаражі.

На Донеччині за добу семеро людей дістали поранення.

У Миколаївській області упродовж доби силами та засобами протиповітряної оборони знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59, два ударні БпЛА типу Shahed-136/131 та розвідувальний БпЛА «Мерлін-ВР».

Вчора ворожих обстрілів зазнала Куцурубська громада. Між селами Дніпровське та Солончаки пошкоджено опори ліній електропередач та високовольтний кабель.

Також вчора під артилерійським вогнем була акваторія Очаківської громади. Без постраждалих.

В Одеській області вчора ввечері була оголошена повітряна тривога. Ворог атакував ударними дронами. Сили протиповітряної оборони збили над областю один Shahed-131/136. Попередньо, без наслідків.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 128 обстрілів (випустили 778 снарядів), з них по Херсону - 5 обстрілів (21 снаряд).

Російські війська поцілили у райони 28 населених пунктів області, адміністративну будівлю у Бериславському районі.

Читайте також: В Україні пошкоджені та зруйновані через війну понад 170 тисяч будівель - Шуляк

Загарбники обстріляли село Львове Тягинської громади. Під ворожий артилерійський удар потрапив 40-річний місцевий житель, отримав вибухову травму та поранення руки.

У Дудчанах ворожим вогнем пошкоджено житлові будинки. До лікарні доставили поранену 64-річну жінку. Також ворог атакував Берислав. Внаслідок скидання вибухівки на цивільну автівку постраждав 48-річний чоловік.

Внаслідок ворожого обстрілу с. Томарине дістав поранення 60-річний чоловік.

У Зміївці загарбники знищили адміністративну будівлю, а також побили домівки місцевих жителів.

Унаслідок російської агресії четверо людей дістали поранення.

Фото:Ігор Мороз, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-