В Україні пошкоджені та зруйновані через війну понад 170 тисяч будівель - Шуляк

В Україні пошкоджені та зруйновані через війну понад 170 тисяч будівель - Шуляк

Укрінформ
В Україні понад 170 тисяч будівель зруйновано та пошкоджено внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця партії «Слуга народу», заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк повідомила в блозі для Укрінформу.

«Лише за перший рік війни, згідно з даними Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, Росія завдала майже 5000 ракетних та 3500 авіаційних ударів по території України і випустила понад 1100 безпілотників», - нагадала вона.

Депутатка зауважила, що у цю статистику не враховані артилерійські обстріли та використання реактивних систем залпового вогню, від яких потерпають громади на лінії зіткнення та прифронтові міста та селища.

«Як результат, лише за попередніми оцінками Київської школи економіки (KSE), станом на зараз маємо понад 170 тисяч зруйнованих або пошкоджених внаслідок бойових дій будівель», - поінформувала Шуляк.

Народна депутатка додала, що також зруйновано та пошкоджено понад 3,5 тисячі закладів освіти, більш ніж 420 великих та середніх підприємств, 18 аеропортів і цивільних аеродромів, 344 мости та переправи і понад 25 тисяч автомобільних доріг.

Читайте також: Українцям виплатили понад ₴1,8 мільярда за пошкоджене Росією майно - Шмигаль

«Наше завдання сьогодні не просто відбудувати, як було, а відновити ці населені пункти за принципом build back better, створивши усі умови для їхнього системного відновлення», - наголосила Шуляк.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 жовтня в Україні нараховувалося майже 160 тисяч зруйнованих і пошкоджених через російську агресію будівель та споруд, приблизно 20 тисяч із них - багатоповерхові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-