Бахмут, Мар’їнка та інші «гарячі напрямки»: у Генштабі розповіли про обстріли та бойові дії

Бахмут, Мар’їнка та інші «гарячі напрямки»: у Генштабі розповіли про обстріли та бойові дії

Укрінформ
Протягом минулого тижня Сили оборони продовжили вести наступальні дії в районі Бахмута, на інших напрямках тримали оборону, загалом відбулося понад 440 бойових зіткнень з ворогом.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"На Бахмутському напрямку Сили оборони України продовжують ведення наступальних дій південніше Бахмуту. Ворог вів штурмові дії в районі Богданівки, Кліщіївки, Андріївки, Іванівки, східніше Північного та східніше Південного. Сили оборони України відбили близько 50 атак", - розповів Ковальов.

Водночас на Авдіївському напрямку, зазначив він, противник продовжує наступальні дії в районі Авдіївки, де протягом тижня відбулося понад 150 атак на позиції наших військ в районах східніше та південніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєвєрного та Первомайського Донецької області.

Читайте також: На Авдіївському напрямку ЗСУ тримають оборону, ворог атакує на землі та з неба - Тарнавський

На Куп'янському напрямку, розповів речник Генштабу, ворог продовжує наступальні дії в районах Синьківки, східніше Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки і Новоселівського Луганської області. На цьому напрямку наші воїни протягом тижня відбили понад 40 атак противника, завдавши йому чималих втрат.

На Лиманському напрямку російські загарбники вели штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Донецької області. Успіху не мали, зазначив речник Генштабу.

На Мар'їнському напрямку, повідомив Ковальов, ворог не полишає спроб захопити Мар'їнку, продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Побєда, Георгіївка, Новомихайлівка Донецької області. Сили оборони України на цьому напрямку відбили понад 85 атак протягом минулого тижня.

На Шахтарському напрямку, за інформацією Ковальова, протягом минулого тижня противник безуспішно провів 7 атак південніше Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку, зазначив він, протягом минулого тижня ворог намагався майже 20 разів відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Успіху не мав. Також ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Кам'янського і Вербового Запорізької області.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 750 російських загарбників

На Херсонському напрямку, за словами речника Генштабу, російські загарбники основні зусилля зосереджують на веденні оборони, витісненні наших воїнів із зайнятих позицій на лівому березі річки Дніпро Херсонської області, а також на удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення.

У той же час противник продовжує завдавати авіаційних ударів та здійснювати авіаційні обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах Херсонської і Миколаївської областей.

Протягом минулого тижня, повідомив Ковальов, загалом відбулося понад 440 бойових зіткнень, ворог завдав 26 ракетних та понад 330 авіаційних ударів, здійснив близько 340 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по опозиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури.

Читайте також: Снайпери Сил спецоперацій знищили на Лиманському напрямку групу загарбників

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби відбулося 63 бойових зіткнення, під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-