Необхідно запобігти можливому постачанню Іраном ракет до Росії - Зеленський

Необхідно запобігти можливому постачанню Іраном ракет до Росії - Зеленський

Укрінформ
Іран поки не постачає Росії ракет, але це може відбутися, тому зі сторони світу необхідна і розумна санкційна політика і політичні сигнали керівництву Ірану.

Про це на спільній пресконференції з главами держав Латвії та Швейцарії та главою уряду Литви сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Треба працювати з Іраном, щоб Іран не міг постачати дрони в Російську Федерацію, а також зробити розумну санкційну політику і політичними спробами пропрацювати з Іраном, щоб вони не постачали Росії ракети. На сьогодні ми не бачимо, що це відбувалося, але ми точно бачимо, що це може відбутися", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявив про прогрес у питанні забезпечення України системами ППО

Як додав глава держави, необхідно щоб в цьому напрямку відповідні політичні сигнали Ірану передавали і країни ЄС, і США.

Він зауважив, що також необхідно посилювати санкції не тільки проти РФ, а й проти тих держав та компаній, які постачають в Іран необхідні для виробництва дронів деталі..

"Ви знаєте, що багато їх "продукції", яка летить і вбиває українців, складається з частин або з деталей виробництва з компаній з усього світу. Тому мають застосовуватися санкції не тільки по Росії, а й по тих компаніях і державах, які передають відповідні деталі", - сказав Зеленський.

Читайте також: Не можна дозволити Росії перетворювати харчові продукти на зброю - президент Латвії

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада, під час наймасованішої атаки російських БПЛА, Протиповітряна оборона знищила 74 ударні БпЛА Shahed-131/136.

У питанні забезпечення України системами ППО ми розраховуємо як на міжнародних партнерів, так і на власні можливості, у цьому напрямку є прогрес, заявив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-