Дефіцит західної зброї та уваги світу до України відкриває нові можливості для Путіна - Bloomberg

Дефіцит західної зброї та уваги світу до України відкриває нові можливості для Путіна - Bloomberg

Укрінформ
Затримка подальших поставок американської зброї до України надасть Володимиру Путіну суттєвий важіль впливу у війні, оскільки країни ЄС не зможуть компенсувати цю нестачу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Поза полем бою дехто в США та Європі починає ставити запитання про те, чи можуть вони продовжувати "викидати" й без того обмежені ресурси на те, що, як визнає головнокомандувач ЗСУ (генерал Валерій Залужний - ред.), є глухим кутом", — пишуть автори публікації.

Зазначається, що занепокоєння полягає у тому, що недостатня допомога або її послаблення можуть передчасно змусити Президента Зеленського розпочати мирні переговори зі слабкої позиції або, що ще гірше, дозволити Москві прорвати українську оборону та позбавити Путіна будь-якого стимулу до переговорів.

"Можливо, Зеленський поки не обмірковує свою переговорну стратегію. Однак опитування свідчать, що невелика, але зростаюча меншість українців дотримується думки, що територіальні поступки Москві можуть бути неминучою ціною за мир", — йдеться у статті.

Ця перспектива лякає деяких лідерів у Східній Європі, які протягом останніх років посилюють свої застереження щодо намірів Володимира Путіна.

Москва в умовах тривалої війни бачить, що імпульс змінюється на її користь, вважають автори, посилаючись на оцінку обізнаних джерел у Москві. На їхню думку, у Путіна є два варіанти: продовжувати гнути свою лінію, щоб виснажити опонента та його союзників, або ж спробувати провести новий значний наступ навесні. Однак другий варіант, ймовірно, потребуватиме від нього оголосити непопулярний крок — масову мобілізацію в РФ, припускають у Bloomberg.

Читайте також: Росія не змінила цілей війни проти України: ISW про виступ Путіна на G20

Відзначається, що українські війська все ж досягли певних успіхів. ЗСУ завдали ударів по стратегічних об'єктах у глибокому російському тилу, зокрема і за допомогою нових американських ракет великої дальності ATACMS. А нещодавній успіх у форсуванні Дніпра має потенціал для того, щоб українські війська просунулися глибше на південь.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати впевнені в тому, що військова допомога, яку вони передають Україні, використовується на полі бою в ефективний спосіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-