Україна створила змішані медкомісії для обміну полоненими

Україна створила змішані медкомісії для обміну полоненими

Укрінформ
Україна наразі вже сформувала змішані медкомісії для обміну полоненими, але для того, щоб цей механізм запрацював, їх має створити і російська сторона.

Про це у Фейсбуці за результатами зустрічі представників влади із родинами оборонців острова Зміїний поінформувала пресслужба Офісу омбудсмана України, передає Укрінформ.

“Представник Уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко зауважив присутнім, що нині Україна сформувала змішані медичні комісії, які мають на меті допомогти в звільненні українських полонених. Однак для того, аби цей механізм запрацював, їх має створити і ворожа сторона”, - заявили у пресслужбі.

У відомстві закцентували увагу на тому, що, на жаль, діяльність українських органів і відомств у питанні повернення захисників додому наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян.

Читайте також: За час повномасштабної війни відбулися майже 50 обмінів полоненими - Юсов

Під час цієї зустрічі рідні захисників заявили, що готові звертатися до будь-яких міжнародних організацій та третіх країн для того, щоб питання повернення українських захисників зрушило із місця.

У Офісі омбудсмана запевнили, що відповідна робота триває і буде тривати до повернення на Батьківщину всіх українських воїнів.

Як повідомлялося, 22 серпня у Головному управлінні розвідки заявили, що Україна ініціює створення змішаних медкомісій для обміну полоненими.

Фото: Офіс Омбудсмана України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-