Розмитнення техніки для ЗСУ спростять за стандартами Євросоюзу й НАТО - рішення уряду

Розмитнення техніки для ЗСУ спростять за стандартами Євросоюзу й НАТО - рішення уряду

Укрінформ
Кабінет міністрів України ухвалив постанову, згідно з якою ЗСУ зможуть переміщувати через кордон військову техніку та інші товари у спрощеному порядку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМУ.

«Кабінет міністрів України прийняв постанову «Деякі питання застосування документа для декларування військової техніки та інших товарів (форми 302 України)» щодо впровадження стандартів ЄС та НАТО під час митного декларування військової техніки Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, проєкт рішення уряду було розроблено Мінфіном спільно з Держмитслужбою та Міноборони на виконання нещодавно прийнятих Верховною Радою змін до Митного кодексу щодо впровадження спрощених процедур декларування та митного оформлення військової техніки та інших товарів ЗСУ, а також збройних сил інших держав, які переміщуються через державний кордон, аналогічних існуючим в країнах ЄС та НАТО.

Читайте також: Уряд пропонує не карати за деякі порушення правил ввезення авто, переданих ЗСУ

Такі процедури застосовуватимуться під час тимчасового вивезення, тимчасового ввезення, реімпорту, реекспорту, а також транзиту територією України військової техніки та іншого майна.

Як пояснили в пресслужбі, прийнятою постановою затверджено форму 302 України, що замінює митну декларацію, і на підставі якої ЗСУ зможуть переміщувати військову техніку та інші товари у спрощеному порядку. Також постановою затверджено положення про форму 302 України, порядок її заповнення та порядок виконання митних формальностей з її використанням. Окремий розділ цієї постанови присвячено порядку виконання митних формальностей під час переміщення через державний кордон військової техніки та інших товарів із використанням форми 302 ЄС, форми 302 НАТО та форми 302 інших держав.

В уряді наголосили, що до набуття повноправного членства України в Європейському Союзі або Організації Північноатлантичного договору форма 302 України буде застосовуватись після заключення міжнародних договорів між Україною та відповідними державами про можливість її використання в таких державах.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня парламент ухвалив у другому читанні зміни до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів.

Ці зміни передбачають: спрощення процедури декларування вантажів підрозділів Збройних Сил України та інших держав шляхом впровадження форми 302 (документа для митного оформлення військової техніки та інших товарів), яка використовується в країнах – членах ЄС та НАТО; звільнення від отримання дозвільних документів державного експортного контролю для товарів військового призначення і подвійного використання, а також дозволів для переміщення лікарських засобів, необхідних для медичного забезпечення підрозділів ЗСУ під час навчань, у тому числі тих, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори; звільнення від проходження державного контролю харчових продуктів під час переміщення через митний кордон України товарів з використанням Форми 302; удосконалення міжвідомчої взаємодії між митницею, Міноборони та Держекспортконтролем під час переміщення через кордон товарів на підставі форми 302 в частині використання механізму «Єдиного вікна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-