Від розробки до контракту - 20 днів: Міноборони прискорило постачання нових зразків зброї до ЗСУ

Від розробки до контракту - 20 днів: Міноборони прискорило постачання нових зразків зброї до ЗСУ

Укрінформ
Міністерство оборони пришвидшило постачання Збройним силам України нових зразків зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони.

Пришвидшення стало можливим завдяки змінам до постанови № 345 Кабінету міністрів від 25 лютого 2015 року, внесеним на засіданні уряду 21 листопада поточного року з ініціативи міністра оборони.

Очікується, що в результаті внесених змін процес постачання нових зразків озброєння та військової техніки скоротиться до 20 днів. Термін може змінюватися залежно від якості та повноти наданих виробником матеріалів.

Як нагадали в міністерстві, раніше для того, щоб зброя чи техніка потрапила до ЗСУ, виробники мали пройти шестиетапну процедуру, що могла затягуватися на кілька місяців.

Відтепер зі згаданої процедури вилучена одна з найтриваліших бюрократичних перепон – видання наказу про допуск до експлуатації, погодження якого з різними структурами Міноборони та Генерального штабу зазвичай тривало близько місяця.

Оновлений fast track постачання зброї передбачає також скорочення термінів на інших етапах. Зокрема, згідно зі внесеними змінами, випробування нових зразків зброї та перевірка їхніх бойових характеристик відбуватимуться безпосередньо на полі бою.

Читайте також: Щомісяця у найближчі пів року виробництво ВПК зростатиме - Камишін

«В разі успішних результатів ніяких додаткових випробувань більше не потрібно (як це було, наприклад, з колісною самохідною гаубицею «Богдана», яка чудово зарекомендувала себе під час виконання бойових завдань)», – наголосили в Міноборони.

Інша важлива зміна стосується закупівлі найбільш потрібних класів безпілотників («мікро» та «міні») цивільного або подвійного призначення, які можна переобладнати для виконання бойових завдань.

Наголошується, що відтепер держзамовник може закуповувати такі безпілотні апарати, навіть якщо вони не допущені до експлуатації та не кодифіковані як предмет постачання.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони планує повністю перевести ЗСУ на забезпечення українського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-