ООН: Тактика ударів РФ по об’єктах цивільної інфраструктури взимку є неприйнятною та нелюдською

ООН: Тактика ударів РФ по об’єктах цивільної інфраструктури взимку є неприйнятною та нелюдською

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН Деніс Браун глибоко стривожена тим, що російські війська із настанням зими та низьких температур посилили удари по цивільній інфраструктурі та мирних мешканцях на прифронтових територіях.

Про це йдеться у заяві Браун, передає Укрінформ.

«Я глибоко стривожена тим, що, як видається, протягом останніх тижнів почастішали удари Збройних сил Російської Федерації по цивільній інфраструктурі та мирних мешканцях у той час, як із настанням зими та низьких температур для прифронтових громад в Україні виникають додаткові виклики», - заявила Браун.

Вона зазначила, що лікарні, пацієнти та медичні працівники на Херсонщині та Донеччині постійно потрапляють під удари, у тому числі два дні тому в Селидовому. Крім того, від обстрілів неодноразово потерпали електростанції та електромережі, а Нікополь залишався без газо- та водопостачання.

Читайте також: У Херсоні ворог влучив у бібліотеку імені Гончара

Браун констатувала, що після майже десяти років бойових дій і двох років після ескалації війни мирні мешканці прифронтових районів на сході та півдні країни вичерпали свої ресурси, і багато людей опинилися на межі виживання.

«Ми продовжуватимемо підтримувати постраждалих людей по всій країні разом із нашими гуманітарними партнерами та волонтерами. Але нещодавня тенденція ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, що забезпечують надання основних послуг взимку, є неприйнятною та нелюдською», - наголосила гуманітарна координаторка ООН.

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада о 23:35 російська армія обстріляла Селидове ймовірно з ракетного комплексу С-300.

Сьогодні вдень російська армія обстріляла гімназію у середмісті Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-