На фронті - 48 ворожих атак за добу, ЗСУ утримують позиції на лівому березі Дніпра

На фронті - 48 ворожих атак за добу, ЗСУ утримують позиції на лівому березі Дніпра

Дані Генштабу
Укрінформ
У Херсонській області Сили оборони України продовжують утримувати позиції на лівому березі річки Дніпро й завдавати російським військам вогневого ураження, загалом на фронті протягом доби українські захисники відбили 48 ворожих атак.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 20 листопада.

За даними Генштабу, на Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі й техніці, виснажують їх уздовж усієї лінії фронту.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 54 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по районах зосередження особового складу ворога два удари.

Російська армія загалом за добу здійснила три авіаційні удари і 12 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських захисників і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Ворог атакував Нікополь дронами та обстріляв з важкої артилерії

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Костобоброва Чернігівської області й Середини-Буди Сумської області.

Під вогнем ворожих мінометів й артилерії на двох вказаних напрямках опинилися близько 20 населених пунктів, зокрема Тимоновичі, Грем’яч і Карповичі Чернігівської області, Волфіне, Ходине, Веселівка й Костянтинівка Сумської області, Червона Зоря, Плетенівка, Землянки й Бударки Харківської області.

Читайте також: На півдні Сили оборони не фіксують ознак підготовки росіян до наступу

На Куп’янському напрямку російські війська вели штурмові дії в районах Синьківки та східніше від Петропавлівки Харківської області. Сили оборони України там відбили 10 ворожих атак.

Понад 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників. Ідеться, зокрема, про Дворічну, Синьківку, Іванівку й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела, натомість обстріляла з артилерії й мінометів близько 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше від Південного Донецької області. Українські захисники відбили там 19 ворожих атак.

Читайте також: Таврійський напрямок: росіяни за добу втратили вісім одиниць техніки і склад боєприпасів

Ударів російської артилерії й мінометів на Бахмутському напрямку протягом доби зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії східніше від Новобахмутівки, Степового та Авдіївки Донецької області. Сили оборони там відбили сім ворожих атак. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку російська армія атакувала понад 15 населених пунктів, серед них – Олександропіль, Керамік, Авдіївка, Сєверне, Тоненьке і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники там відбили 10 ворожих атак.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників на Мар’їнському напрямку протягом доби потерпали близько 10 населених пунктів регіону, зокрема Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда й Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії західніше від Старомайорського Донецької області. Українські оборонці там відбили дві ворожі атаки.

Близько 10 населених пунктів на Шахтарському напрямку протягом доби перебували під ударами російської артилерії й мінометів. Серед них – Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне й Урожайне Донецької області.

Читайте також: Херсонський напрямок: Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра

На Запорізькому напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та північно-західніше від Вербового Запорізької області. Із артилерії й мінометів загарбники били по більш ніж 20 населених пунктах, зокрема по Чарівному, Полтавці, Малій Токмачці, Роботиному, Малих Щербаках і Кам’янському Запорізької області, а також по Нікополю Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російська артилерія вдарила по Херсону та Софіївці Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Інституту вивчення війни, Силам оборони України вдалося контратакувати в районі Авдіївки та зберегти ініціативу в Запорізькій і Херсонській областях.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-