Наєв передав підрозділу ЗСУ на Київському напрямку пікап з кулеметом Browning

Наєв передав підрозділу ЗСУ на Київському напрямку пікап з кулеметом Browning

Фото
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв до Дня сержанта ЗСУ передав підрозділу, який виконує завдання на Київському напрямку Північної операційної зони, пікап Ford Ranger від волонтерських організацій.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил повідомляє у Фейсбуці.

Озброєний кулеметом Browning новий пікап у складі мобільних вогневих груп батальйону, що боронять українське небо від ворожих БпЛА, днями заступить на бойове чергування.

За словами Наєва, виховання сержантського корпусу ЗСУ завжди базувалося на історії українського війська доби козацтва, доби визвольних змагань, доби Української повстанської армії.

Національний та патріотичний дух сержантів особливо проявився з початком широкомасштабної агресії Росії проти України – вони змогли повести за собою людей, зазначив командувач.

“Сержант – це та людина, яка поруч з командиром. Я завжди опирався на сержантів, і коли був взводним, ротним, командиром батальйону. Бо це люди, які також цілодобово поруч із підлеглим особовим складом – від ранкового підйому до вечірнього відбою. В результаті такої співпраці підрозділ набуває необхідної спроможності, яка потім проявляється на полі бою і впливає на те, чи буде успіх, і чи вдасться уникнути людських втрат”, – заявив Наєв.

Як підкреслив генерал-лейтенант, самі сержанти вважають, що якщо підрозділ це організм, то сержанти його хребет. Серед основних необхідних якостей молодшого командира вони виділяють лідерство. Сержант має бути фахівцем, вчителем, зразком для свого особового складу. Вся бойова підготовка підрозділу в основному залежить від сержантів. Відоме сержантське гасло: “Слідуй за мною, роби як я!”. Якщо ретельно дотримуватися цих принципів, то особовий склад починає довіряти сержанту, як лідеру, зазначив Наєв.

Читайте також: Наєв подякував сержантам, які ведуть за собою воїнів до перемоги

“Ми не можемо вимагати від військовослужбовців виконання того, чого самі не можемо зробити. Тому постійно тренуємось, а потім ділимось своїми знаннями і вміннями з підлеглими", – наголосив штаб-сержант з позивним Коловрат.

Як повідомляв Укрінформ, за словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, сержанти - це лідери, на яких тримаються Збройні сили України.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-