Ворог перегруповується і готується до наступу на Куп'янськ - Сили оборони

Ворог перегруповується і готується до наступу на Куп'янськ - Сили оборони

Укрінформ
Війська Російської Федерації активізувалися на Куп’янському напрямку, але наші Сили оборони за добу знищили 156 російських загарбників там.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо, передає Укрінформ.

«За минулу добу на даному напрямку 156 російських солдатів ліквідовано і знищено 30 одиниць військової техніки, з яких один танк та бойова броньована машина», - сказав Фітьо.

Читайте також: ЗСУ на лівому березі Дніпра проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії - Генштаб

За його словами, загалом ворог активізувався на всій лінії оборони оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» на Куп’янському напрямку. У четвер наші захисники відбили п’ять атак росіян. Йдеться про Синьківку, Петропавлівку, Білогорівку. Ворог завдавав авіаудари та застосував 15 дронів-«камікадзе».

Нині противник перегруповується та від своїх намірів наступу на Куп’янськ не відмовляється.

Читайте також: «Мінус» 674 росіян і десятки одиниць техніки: ЗСУ тримають оборону на Авдіївському напрямку

«Зараз погіршується погода, тому використання техніки російськими окупантами дещо ускладнюється. Але наміри їхні зрозумілі. Ми бачили їхню підготовку до атакувальних дій», - додав речник.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 17 листопада 2023 рокуліквідували близько 316 тисяч 760 російських загарбників, зокрема 1 140 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-